Negril

'143743' door Esthers '143743' door Esthers

JamaicaNegril

JamaicaNegril

Schelpen verkoper

Esthers

Een ontmoeting op het het strand van Negril met een schelpen duiker/verkoper.

'449899' door Eefje1981 '449899' door Eefje1981

JamaicaNegril

JamaicaNegril

Kolibrie

Eefje1981

Barney's Hummingbird Garden in Negril is absoluut een bezoek waard! Loop door de schitterende tuin en spot kolibri's. Er staan door de tuin flesjes suikerwater verspreid, zodat je de kolibries kunt voeren.

'221294' door Marchel '221294' door Marchel

JamaicaNegril

JamaicaNegril

Ya Man!

Marchel

Ya man, hij bestaat nog, verstopt tussen de tropische bomen van Jamaica. Lekker blowen van opbrengst van z'n eigen veldje. Wat mij betreft de broer van Bob Marley.

'489558' door RobHoekstra '489558' door RobHoekstra

JamaicaNegril

JamaicaNegril

Moeders mooiste?

RobHoekstra

Deze fangtooth moray eel is volgens mij niet de mooiste vis in the Caraïben maar wel een gewillig model. Hij heeft gevaarlijk scherpe tanden die hij maar wat graag laat zien. Gezien tijdens een duik voor de kust van Negril in Jamaica.

'523820' door RobHoekstra '523820' door RobHoekstra

JamaicaNegril

JamaicaNegril

Early in the morning

RobHoekstra

We waren erg vroeg op pad deze morgen in het kleine kustplaatsje Negril. Een enkele Jamaicaan was ook al op een maakte zijn bootje klaar voor een nieuwe dag toeristen vermaken boven de koraalriffen van de westkust. Alhoewel ik een echte nachtbraker ben kan ik de rust en stilte van een early morning op zijn tijd ook wel waarderen.

'417402' door RobHoekstra '417402' door RobHoekstra

JamaicaNegril

JamaicaNegril

Zowel boven als...ond

RobHoekstra

Jamaica, boven water een kleurrijke boel maar onderwater ook. Een aantal duiken gemaakt op de riffen rondom Negril. Hier een school vissen temidden van een stuk koraal.

'218311' door RobHoekstra '218311' door RobHoekstra

JamaicaNegril

JamaicaNegril

Seven mile beach...Ne

RobHoekstra

Negril heeft een mooi lang strand (nine miles beach geloof ik) met aan de beide uiteinden veel resorts en toeristenvertrier. Ergens in het midden vind je een mooi en rustig stuk waar je bijna niemand tegen komt. Dacht me te herinneren dat ze het seven mile beach noemden. Heerlijk om even een duik te nemen in het warme water.

'449900' door Eefje1981 '449900' door Eefje1981

JamaicaNegril

JamaicaNegril

Zonsondergang bij de.

Eefje1981

Het was iedere avond weer genieten van mooie zonsondergangen bij de kliffen van Hotel Samsara. Als je niet al relaxed was dan word je het wel van dit uitzicht toch?

'349344' door Travelireentje '349344' door Travelireentje

JamaicaNegril

JamaicaNegril

Baden in de rivier

Travelireentje

Jamaica is een prachtig eiland! We gingen met de scooter naar deze plek, helaas werd onze tour erheen weer eens onvrijwillig begeleid door een jongen die op een scooter meerijdt en dan een aardig bedrag verwacht voor deze geste van zijn kant...daar aangekomen voelden we ons ook niet echt veilig en besloten niet verder te gaan de natuur in en zijn na het maken van deze foto's weer de hele weg terug gereden met een schietgebedje dat we niet met pech zouden komen te staan, want dan ben je je leven niet veilig helaas..zo zonde van dat mooie eiland...

'426917' door RobHoekstra '426917' door RobHoekstra

JamaicaNegril

JamaicaNegril

Ray of light

RobHoekstra

Aan het einde van de middag verschool de zon zich achter een paar wolken voor de kust van Westend. Een paar straaltjes kwamen door de wolken heen en dit zorgde voor het volgende plaatje.

'355959' door Travelireentje '355959' door Travelireentje

JamaicaNegril

JamaicaNegril

Yeah Man Souvenirs

Travelireentje

Houtsnijwerk vind je in meerdere landen als souvenir, zie hiervoor ook mijn foto van Annie uit Thailand. Het grappige in Jamaica is dat de dreadlocks ook in de beelden terugkomen, deze meneer staat hier trots in zijn winkeltje. Zijn creatieve inspiratie krijgt hij vast van een beetje groen gras ;-)

'267961' door Loukas '267961' door Loukas

JamaicaNegril

JamaicaNegril

Little miss Jamaica

Loukas

Mijn valizen staan klaar,maar voor ik vertrek nog vlug dit portretje van dit mooie Jamaicaanse meisje langs de kant van de weg midden de rommel.

'364171' door Travelireentje '364171' door Travelireentje

JamaicaNegril

JamaicaNegril

Negril

Travelireentje

Kust van Negril, wij hebben hier mogen genieten van orkaan Gustav, waarbij de zee tegen de kust beukte. Heel indrukwekkend. We zaten in een stenen kasteel met slechts jaloezieën voor de ramen. Het water kwam aan alle kanten onze kamer in en vrij snel was er geen elektriciteit meer....Happy Hurricane! (zie ook mijn blog hierover)

'317420' door RobHoekstra '317420' door RobHoekstra

JamaicaNegril

JamaicaNegril

Opletten

RobHoekstra

Deze scorpionfish is normalitair een master in camouflage. Dit keer begaf hij zich open en bloot op de zandbodem. Ze zijn erg giftig en gebeurt niet zelden dat een badgast op ze gaat staan met hele nare gevolgen van dien. Als je goed kijkt zie je zijn gemende stekels waarmee hij het gif inbrengt. Deze kwam ik tegen tijdens een duik bij small plane, Negril.

'417812' door RobHoekstra '417812' door RobHoekstra

JamaicaNegril

JamaicaNegril

Spons 3

RobHoekstra

Hier nog een foto van een sponsdier in de vorm van een soort beker. Je zou in eerste instantie denken aan koraal maar dit is een spons. Heb er eerder ook al eens 2 foto's van geplaatst. Ze komen in een aantal verschillende kleuren en vormen. Deze gezien tijdens het duiken in Jamaica.

'416508' door RobHoekstra '416508' door RobHoekstra

JamaicaNegril

JamaicaNegril

Eye of the Stingray

RobHoekstra

Over de ogen van de stingray zit een soort van vliesje wat ze moet beschermen tegen beschadiging. Deze stingray lag redelijk beschut in het zand en liet me verbazingwekkend erg dichtbij komen met m'n camera.

'348340' door Travelireentje '348340' door Travelireentje

JamaicaNegril

JamaicaNegril

Swing it out

Travelireentje

Deze man ging spontaan een dansje doen toen hij zag dat ik hem wilde fotograferen. Mij is opgevallen dat ik weinig vrolijke mensen heb gezien in Jamaica, ben blij dat ik deze vrolijkerd heb vast kunnen leggen...

'387468' door rlkamps '387468' door rlkamps

JamaicaNegril

JamaicaNegril

Nice view...

rlkamps

Op een gegeven moment waren wij onderweg en maakten wij een stop bij het huis en de tuin van Peter Tosh. Wanneer je zijn tuin uitloopt heb je het uitzicht zoals op de foto. Nice of niet? Peter Tosh was trouwens een invloedrijk Jamaïcaanse reggea muzikant. Momenteel woont zijn familie daar nog en ligt hij in de tuin, in een mausoleum/tombe.

'400760' door RobHoekstra '400760' door RobHoekstra

JamaicaNegril

JamaicaNegril

Onderwaterflora

RobHoekstra

Deze onderwaterboom/struik/rots.... groeit in Negril. Een stukje zeeinwaarts bij het Samsara resort in Negril. Hier kun je redelijk snorkelen en duiken. Deze groeit goed en is gek genoeg niet eens beschadigd geraakt door boten of snorkelaars.

'349774' door Travelireentje '349774' door Travelireentje

JamaicaNegril

JamaicaNegril

Wasbeurt

Travelireentje

Zo, het is weer tijd voor de dagelijkse schoonmaakbeurt, even goed mijn veren schoon maken voor deze foto en je weet natuurlijk nooit of er nog een aantrekkelijk pelikaantje voor bij komt vliegen...dan hebben die twee naast me mooi het nakijken...

'237207' door Marchel '237207' door Marchel

JamaicaNegril

JamaicaNegril

Kwik, kwek, kwak en..

Marchel

Zondag naar een gospel mis in de kerk is in Jamiaca een hele happening en bijzonder leuk om mee te maken. Een ieder trekt z'n mooiste kleren aan om te zwingen in de kerk. Deze dames zochten even afleiding in de schaduw

'412971' door RobHoekstra '412971' door RobHoekstra

JamaicaNegril

JamaicaNegril

Rock Beauty

RobHoekstra

The Rock Beauty of in het Nederlands Hertogsvis is familie van de keizervissen. Deze eenling gezien tijdens een duik voor de kust van Negril in het uiterste westen van het eiland.

'349355' door Travelireentje '349355' door Travelireentje

JamaicaNegril

JamaicaNegril

Schelpen

Travelireentje

Deze prachtige schelpen zie je regelmatig op de Jamaicaanse stranden liggen en behoren tot de verboden souvenirs...uiteraard proberen ze ze wel aan je te slijten...als je hem vergroot kom de foto beter tot zijn recht.

'94148' door andre1977 '94148' door andre1977

JamaicaNegril

JamaicaNegril

Paard in zee

andre1977

kwam vanuit zee tijdens een hevige regenbui