Westkust Costa Rica reisblogs

Verdere trektocht door het ruige zuiden & Oud en Nieuw

kjwalhout is er nu(tot 03 jan 2009) Gepost op 03 jan 095 reacties

Cartogo, 3 januari 2008

Buenas dias,

Allereerst willen we iedereen een gezond, gelukkig en gezegend nieuw jaar toewensen vanuit het warme Costa Rica. Weer even een update van de laatste dagen. We hebben weer een hoop beleefd en gezien.

Dinsdag zijn we naar t nationaal park Manuel Antonio geweest. We hadden een leuke trip met een gids die veel uitleg gaf over de dieren die we tegenkwamen. In het park waren mooie stranden dus konden we ons hartje ophalen. Na dit bezoek zijn we nog verder naar het zuiden getrokken. We hebben trouwens geluk dat aan het eind van de middag de lucht betrekt, zodat we lekker kunnen rijden zonder een straaltje zon te missen. Elke nacht is het weer een grote verrassing waar we de nacht doorbrengen. Deze avond zijn we ergens aan een doorgaande weg beland in splinternieuwe lodges pal naast een karaoke barretje. De avond beloofde niet veel goed, omdat Lydia door een klein keffertje werd gebeten. Gelukkig geen open wond, maar wel een flinke blauwe plek. Maar uiteindelijk toch erg gezellig en een leuke avond gehad.

Oudjaarsdag
De volgende dag (oudjaarsdag) zijn we naar het schiereiland Osa gereden, een lange dag in de Toyota. We werden van het kastje naar de muur gestuurd. Dit had misschien meer met onze kennis (of het gemis ervan) van de Spaanse taal te maken... ;-) Hier praten ze wel erg rapido... snel hoor! Hier wilden we erg graag het Nationale Park Corcovado bezoeken. In het plaatsje Puerto Jimenez was dit niet mogelijk, omdat dit helemaal volgeboekt was. Er mogen maar een beperkt aantal toeristen per week in het park. Toch besloten daar een slaapplaats te zoeken en uiteindelijk echt middenin de jungle beland. Hele enthousiaste mensen uit Florida waren de eigenaars. Echt grappig. Speciaal voor ons deed ze in het kader van Oud en Nieuw en Lydia haar verjaardag 70 dollar van de prijs af. We werden ook uitgenodigd om oudjaarsavond op het strand te vieren met een barbeque, een kampvuur en kaarsen. Dat mochten we natuurlijk niet afslaan. Klokslag 8 uur kregen we schitterend vuurwerk, ter waarde van echt duizenden dollars te zien. Dit was afkomstig van de buurman van onze lodges... deze man is namelijk biljonair!! Meneer himself bewonderde het vuurwerk vanuit zijn luxe jacht vlak voor de kust. Ongeloofelijk! Om 12 uur is hier niet veel meer te beleven dus zijn we lekker op tijd naar bed gegaan, althans dat was de bedoeling. We moesten eerst nog op spinnenjacht... jawel. Vanonder Lydia haar kussen (sommige mensen hebben altijd pech ,-) kroop een enorme spin van tenmiste 10 centimeter. Zelfs Jos en Jaap durfden m niet op te pakken. We hebben de bewaker Carlos ingeschakeld en die heeft m in een plastic zakje afgevoerd.

Nieuwjaarsdag
De volgende morgen werden we gewekt door een oorverdovend lawaai. We konden het in eerste instantie niet plaatsen, maar het bleek een troep apen te zijn. Wat een kabaal maken die zeg. Recht boven onze lodge. We waren gelijk gewekt voor onze vroege vistrip, heerlijk de oceaan op in de vroege morgen. Althans heerlijk voor ons, want Lydia werd zeeziek tot overmaat van ramp op d´r verjaardag. Ze heeft tot 3x toe de vissen bijgevoerd wat uitendelijk wel een prima vangst opleverde van een ´snapper´ door Jos en een zusje van de tonijn door Jaap, zie foto´s. Smiddags zijn we weer gaan rijden richting Drake Bay. Een baai op het uiterste puntje van het schiereiland. De weg er naar toe was bijna onbegaanbaar. Normaliter ga je hier naar toe met het vliegtuig of de boot als toerist zijnde. Door beekjes, rivieren en diepe, diepe kuilen. Gelukkig hadden we een 4x4. Na een hobbelige 2 uur kwamen we veilig aan en werden we door locals getipt voor een splinternieuwe lodge bovenop een berg die ook nog betaalbaar was. Na een heerlijke douche hebben we gegeten met vier andere toeristen (Franse) die daar ook verbleven. Erg gezellig!

Vrijdag
De volgende ochtend wederom vroeg op (05.00 uur) om het National Park Corcovado te bezoeken. We hadden hoge verwachtingen. Eerst werden we met een bootje naar de ingang gevaren. Na een tocht van ongeveer anderhalf uur (stuiterend over de golven) kwamen we aan bij een ingangetje waar onze wandeltocht van 5 uur door de jungle begon. We hadden gehoopt de poema, tapir (miereneter), krokodil, toekan, groene kikker en de quetzal te zien, maar niks van dit alles... Wat dat betreft een beetje een teleurstelling. De bomen, planten, apen en de vogels die we gezien hebben waren prachtig, we zaten middenin de rimboe... maar je moet toch echt een grote natuurfreak zijn wil dit je 5 uur lang boeien. Gelukkig hadden we een groepje met een familie uit Californie die elk takje en plantje bestudeerden en pa had een camera bij met een toeter waar een sterrenkijker nog jaloers op zou zijn... hahaha! Hij was bij ons al snel het mikpunt van hilariteit. Tot overmaat van ramp ging hij ook nog onderuit... jullie begrijpen toen was het plaatje compleet. Uiteindelijk hebben we toch veel gelachen en een leuke dag gehad!

Zaterdag
Inmiddels weer voet op het vaste land gezet en het schiereiland verlaten. We zijn nu aangekomen in Cartago. We hopen hier nog een deel van de dag door te brengen en de nacht op te maken...

Dit was het weer eventjes... nader bericht volgt uiteraard weer!

Tot snel en veel liefs en groetjes van ons.

kjwalhout Positie 11665 (0 p.) Lid sinds 12-09-2008 Foto's en tips: 0 Blogs: 8 Fans: 0

Foto's bij deze blog

blogfoto nr. 1
Oud en Nieuw op het strand... weer eens wat anders.
blogfoto nr. 2
Jos met z´n gevangen snapper. We visten met levend aas (haring)
blogfoto nr. 3
Dan wel geen echte tonijn... maar het toch een mooie vangst!
blogfoto nr. 4
vlnr: Ma Toeter, Pa Toeter, Helma en een fanatieke gids....
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

De grens over + laatste daagjes...
3 6
Gepost op 06 januari
Nicaragua Granada
Dominical, Savegre en Manuel Antonio
4 7
Gepost op 30 december
Costa Rica Westkust Costa Rica
Eindelijk relaxen...
2 2
Gepost op 28 december
Costa Rica Westkust Costa Rica

Reacties bij deze blog

kjwalhout

Door: kjwalhout • Geplaatst op

Dag Pattry,

Het was dacht ik lodge Simai (naam weet ik echt niet meer zeker) maar in elk geval een splinternieuwe lodge aan de rand van Drake Bay helemaal bovenop de berg. Deze lodges worden gerund door een superaardig echtpaar uit Spanje (Madrid). Prijs was 50 dollar incl. ontbijt per nacht. Gastvrijheid staat hoog in het vaandel. Echt een aanrader!!

Succes alvast,
Jaap

Door: • Geplaatst op

hallo allemaal bijna om jullie mooie vakantie.Hopelijk zien we elkaar een donderdag.
weer.Ik heb er veel zWal zullen je veel te vertellen hebben.
Wehoren nog wel hoe laat we er moeten zijn.
Nog prettige dagen toegewenst.
Veel liefs van ons pa en ma.

Door: • Geplaatst op

Wow, dat is even wat anders dan visseninzeeland.nl ;). Ziet er allemaal super uit, en ook nog eens leuk om te lezen. Jaap, helaas mis je nu vanavond je Spaanse lesje, maar wellicht heb je in de afgelopen weken heel wat meer geleerd dan ik vanavond op ga steken...! Heel veel plezier verder, en alvast een goede terugreis!

Groetjes Wilco

Door: • Geplaatst op

Hallo kunnen jullie aangeven bij welke lodge jullie hebben geslapen bij drake bay en of het wat was.
Wij gaan eerdaags ook naar costa rica (drake bay) maar kunnen nog geen betaalbare lodge vinden via de lonely planet en op internet.
Veel plezier nog.

Groeten Pattry

DinyVermeulen

Door: DinyVermeulen • Geplaatst op

Lieve kids, J&L
Heel wat belevenissen deze keer te melden, fijn dat het goed gaat met jullie op wat kleine dingen na met Lydia ( nog gefeliciteerd met je verjaardag). Jaap valt wel in het niet zo met zijn verrekijkertje. Ha, ha.ha. Erg bekende foto van een trotse Jaap met zijn vangst. Bij ons alles goed, het wintert nog een beetje.
Groetjes uit Kapelle, P&M, P&A.

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.