Westkust Costa Rica reisblogs

Dominical, Savegre en Manuel Antonio

kjwalhout was er(tot 29 dec 2008) Gepost op 30 dec 087 reacties

Quepos - Manuel Antonio

Buenas noches (goedenavond)!

Hierzijn we weer... Even een kort bericht van de laatste dagen. Ons laatste bericht was vanuit een prachtig resort in Dominical. Dat was echt eventjes bijkomen. Een heel mooi park met prachtige vogels, bloemen en planten. We hebben zelfs nog een toekan gespot. Voor mensen die niet weten hoe een toekan eruit ziet, klik hier. Vanuit Dominical zijn we naar Uvita gegaan een klein gehuchtje iets verderop. Hier hebben we de echte oceaan, de Pacific ocean ontmoet. Prachtig strand met aan de rand allemaal palmbomen. We konden onze auto tot aan het strand neerzetten. Overigens was het wel erg ´hot´ hier. Zelfs Lydia moest de schaduw opzoeken... Verder grote golven met af en toe een verdwaalde golfsurfer.

Vanuit Uvita hebben we de kust verder gevolgd over een onverharde weg (zie foto) en zijn we uiteindelijk gestrand in een of ander stoffig dorpje achteraf. Gelukkig hadden ze nog één kamer (best schoon!) beschkbaar, zodat we konden overnachten. Deze accomodaties maakten deel uit van een wildlife rescue center in de buurt. Aardige mensen en we hebben lekker gegeten en ontbeten.

Vanuit daar weer verder gereisd met de Lonely Planet onder de arm en zodoende vandaag beland in Manuel Antonio. Heel erg toeristisch hier. Een groot contrast met Nicaragua. Eigenlijk bevalt ons dat niet zo, dus we gaan straks weer op zoek naar de locals en de rustigere gelegen gebieden. Vandaag als echte toeristen een kanotocht door de mangrovebosssen geboekt. We hadden er meer van verwacht gezien de prijs (50 dollar p/p na onderhandeling!), maar het was wel leuk. En wederom aapjes gespot... we konden ze bijna aanraken. Morgenochtend vroeg staat op ´t program om het Nationale Park (tropisch regenwoud) hier te bezoeken. Dit schijnt erg mooi te zijn met heel veel verschillende planten en dieren. Uiteraard doen we verslag!

Heel veel groetjes vanuit een tropisch Costa Rica en hele gezellige dagen in aanloop naar de jaarwisseling!

Liefs, Jaap, Helma, Jos y Lydia

kjwalhout Positie 12082 (0 p.) Lid sinds 12-09-2008 Foto's en tips: 0 Blogs: 8 Fans: 0

Foto's bij deze blog

blogfoto nr. 1
Lydia had het beste plekje... in de schaduw, maar toch een straa
blogfoto nr. 2
De Pacific Ocean!
blogfoto nr. 3
Een local met een zojuist gevangen vis die hij probeert te verpa
blogfoto nr. 4
Kayakken!
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

De grens over + laatste daagjes...
3 6
Gepost op 06 januari
Nicaragua Granada
Verdere trektocht door het ruige zuiden & Oud en Nieuw
4 5
Gepost op 03 januari
Costa Rica Westkust Costa Rica
Eindelijk relaxen...
2 2
Gepost op 28 december
Costa Rica Westkust Costa Rica

Reacties bij deze blog

Door: • Geplaatst op

Ha Jaap, Helma & friends!

Alles goed bij jullie, zo te lezen! Klinkt erg goed allemaal, jullie hebben ook geen verkeerd karretje om mee rond te toeren:-p Leuk om hier af en toe wat van jullie te lezen!

Hier ook alles goed. Deze week ook lekker wat vrije dagen, dus dat is niet verkeerd, zeker nu er lekker geschaatst kan worden! Maar ook de site is nog even bijgewerkt hoor Jaap :)

Veel plezier nog, geniet ervan en.... vanaf hier ook de beste wensen voor 2009!

Groeten,
Arjan

Door: • Geplaatst op

Lieve Jaap en Helma,

Het is nu bij ons oudejaarsavond.
Na het macaroni eten hopen we naar de kerk te gaan en de verzending van de nieuwjaarskaarten af te gaan ronden. De kaarten zijn heel mooi geworden, ondanks het gemis aan jullie grafische kennis en kunde. We hebben ook hele mooie Kerstdagen achter de rug.
Kerst is gelukkig niet aan tijd, aan het weer of aan een bepaalde plaats gebonden.
Ik hoop dat jullie dat ook zo hebben ervaren en dat ook de jaarwisseling zo mag zijn.
Vanuit de familie is er al veel vraag geweest naar jullie huisadres. We zullen ze ook op de hoogte brengen van deze website, zodat ze, evenals wij verder met jullie kunnen meeleven.
We besluiten met onze nieuwjaarswens, die geldt uiteraard ook voor Jos en Lydia,
Dat is: Veel Heil en Zegen in 2009.
Met hartelijke groet en behouden terugreis gewenst.
Pa

Door: • Geplaatst op

Ha Kinderen en J & L
Fijn weer iets van jullie te horen en te zien, lekker weer zo te zien we benijden jullie wat betreft de temperatuur. Verder hebben wij het gezellig met elkaar zo op Oudejaarsdag. Ben benieuwd hoe jullie deze dagen zo beleven en hoe uitbundig men in Zuidamerika is met de jaarwisseling.Heb het goed samen houd het gezond en tot het volgende bericht.
Liefs uit Kapelle.

Door: • Geplaatst op

Hoi reizigers,

Hopelijk lukt het deze keer wel om deze mail verzonden te krijgen.
Hoewel we wel op de hoogte worden gehouden via de privé-mail is het ook erg leuk om iedere keer een extra verslag hier te lezen. Zo blijven we op de hoogte van jullie reilen en zeilen(kayakken dan)Ook wij kunnen niet alle foto's openen, maar die we zien zijn leuk.
Inderdaad een behoorlijke auto. Als jullie de was doen is-t-ie zeker zo droog? En volgens mij krijgen jullie al een lekker kleurtje! Hopelijk is de diarree al helemaal over.
"t Zal voor voor het thuisfront vreemd zijn dat jarige Lydia a.s. donderdag zo ver weg is! Maak er een gezellige dag van, we denken aan jullie!
Goede jaarwisseling!
Vele groeten uit de Populierestraat.

Door: • Geplaatst op

Hoi jullie daar zo ver weg!
Erg leuk om zo jullie vakantie mee te beleven! Wel om een beetje jaloers op te worden.... wij zijn namelijk hard aan 't werk en ik moet met de jaarwisseling een nachtdienst draaien..niks aan! Maar het zij jullie van harte gegund en zo doen we ook nog een beetje de indrukken op. De foto's lukt ons helaas niet te openen, ik hoop niet dat dat voor iedereen geldt.
Hele fijne vakantie verder en alvast een goeie jaarwisseling!
Veel groetjes van de van Peltjes

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.