Monteverde reisblogs

Moet je altijd vertrouwen op je tom tom? Niet in de bergen bij Santa Elena!

BiancaRamon is er nu(tot 15 apr 2012) Gepost op 08 apr 121 reacties

Na een avontuurlijke bumpy ride door de bergen naar Santa Elena bezochten wij hier de volgende dag het Santa Elena Nationale Park. Dit park hebben we verkozen boven het Monte Verde Nationale park omdat het hier rustiger zou zijn en de wandelingen avontuurlijker.

Ik kan dus niet voor Monteverde spreken maar Santa Elena was inderdaad een rustig bezocht park met mooie routes op natuurlijke paadjes. Dit park is anders als alle anderen die we tot nu toe hebben bezocht. Dit komt omdat het in de berggen ligt en daardoor vochtiger is. De vegetatie bestaat dus veel al uit allerlei mossen, varens, paddestoelen en bomen die met al het voorgaande begroeit zijn. Hier door lijken het wel magische bomen zeker als je ze in de mist ziet: Prachtig. Helaas niet veel dieren en vogels gespot omdat het hier dichter begroeit is. We hebben een aantal vogels, eekhoorns en een neusbeertje gezien. De quetzal stond boven aan de lijst maar helaas....de vogel zal altijd wel een illusie blijven.

Dezelfde dag weer vertrokken met als eind bestemming El Castillo om de Arenal vulkaan te zien. Nou, wat een helle rit werd dit! De EZ ride oftewel de tomtom zette een route uit waarbij ik mijn twijfels al had. Mijn liefhebbende ega dacht echter dat het ding heus wel logica had. Niet dus. Na een half uur hobbel hobbel, wist ik toch echt zeker dat we weer terug naar de kust gingen in plaats van naar omhoog richting vulkaan. Uit de EZ ride kwam niks fatsoenlijks meer dus heb ik maar lekker ouderwets met kaart op mijn schoot de boel weer terug en verder genavigeert. Soms moet je jezelf dus niet stom houden en blind op een hulpmiddel afgaan maar zelf de touwtjes in handen nemen!

Uiteindelijk na ruim 5 uur offroad te hebben gereden, hadden we geen zitvlees meer over en begon er spontaan bijna weer een hernia op te spelen. Eindelijk stonden we bijna bij onze eind lokatie maar wat bleek....we stonden voor een rivier overgang die onze Jimmy helaas niet kon nemen. Geen andere weg naar onze eindbetemming dus nieuw plan. Vulkaan Arenal later of niet bezoeken beslissen we later op onze reis. Voor nu was het vooral belangrijk om voor het donker een hotel te vinden. Na opnieuw 1 uur hobbel, hobbel deze uiteindelijk gevonden nog net voor het donker in het doprje Tilaran. Pfff, nu eerst een biertje voor de schrik!

BiancaRamon Positie 966 (180 p.) Lid sinds 26-02-2010 Foto's en tips: 101 Blogs: 36 Fans: 0
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Op zoek naar papagaaien op de rio Tambopata.
0 2
Gepost op 31 oktober
Peru Jungle
Cusco en de sacred valley.
0 0
Gepost op 27 oktober
Peru Cusco provincie
Voor en tegenspoed in Peru.
0 1
Gepost op 11 oktober
Peru

Reacties bij deze blog

ciske

Door: ciske • Geplaatst op

Ik zou die Arenal toch maar doen , hij is prachtig 's nachts zie je de hete lava uit de berg komen en met daglicht is hij ook heel mooi om te zien.

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.