Centraal Costa Rica (hoogland) reisblogs

Rondreis Costa Rica

mikeymeyers was er (tot 25 mrt 2010) Gepost op 31 jan 128 reacties

Hoe beschrijf je Costa Rica...fantastisch, overweldigend, uniek, indrukwekkend doen eigenlijk nog te kort aan dit fantastische land.... Pura vida!

Na een reis van bijna 24 uur, je moet er wat voor over hebben, aangekomen in San Jose. Het oudste hotel, Gran Hotel, van de stad weerspiegelt de grandeur van het verleden en ademt de charme van weleer. Tel daar de Zuid Amerikaanse klanken , die je kamer vullen bij het krieken van de dag, bij op en je weet dat dit een reis gaat worden die je voor eeuwig zal bij blijven.
De gastvrijheid die de stad uitstraalt doet gelukkig de vervallen staat van het cultureel erfgoed in de stad vervagen. Cultureel erfgoed vind men hier blijkbaar in de klanken van de muziek... een salsales is dan ook een goed begin van de vakantie. En we zullen merken dat deze onze gedurende de vakantie nog goed van pas zal komen.

Na het vertrek uit San Jose en een korte busreis naderen we de regenwouden van Sarapiqui ... en het regenwoud doet zijn naam eer aan, de regen komt met bakken uit de lucht. De regen voelt als een warme douche waarbij alleen het douche schuim nog ontbreekt. En we weten inmiddels ook waar het vochtig toiletpapier is uitgevonden.

Het doet de bladeren desalniettemin glimmen als een spiegel en de ene na de andere prachtige, tropische bloem doemt op. Even mooi als de boottocht die we even later mogen maken. De meest prachtige vogels trekken aan ons voorbij en wacht even, ligt daar geen krokodil?! Het reusachtige dier heeft meer te doen dan de zoveelste lading toeristen te vermaken en glijdt dan ook rustig het water in. De boot vaart verder en passeert nog geen paar minuten later een paar badderende kinderen. Zo gaat het leven hier... mens en natuur zijn een en het leven trekt hier in alle rust en zonder angst aan ze voorbij.

Wanneer we de volgende dag onze rafts in de rivier zien liggen, daarbij denkend aan de krokodil, is deze illusie snel verdwenen. Vol spanning stappen we in onze raft na een uitgebreide instructie over het gebruik van de peddels en bijbehorende signalen. Je hoeft niet bang te zijn om nat te worden want dat is inmiddels een zekerheid... de warme regen spoelt ook deze dag het zweet, van deze mooie maar inspannende tocht, van onze lichamen. Na 2 nachten, en tot groot verdriet van ons allen, is het tijd om door te reizen naar La Fortuna.

Als we La Fortuna naderen doemt de nog werkende vulkaan, de Arenal voor ons op. Het goede zicht op de berg doet onze hoop toenemen op het zien van lava diezelfde avond. Helaas is de waarheid anders en een dikke mist ontneemt ons die avond het zicht op de berg vanaf een boot op Lago Arenal.

Gelukkig hebben we nog een herkansing de volgende dag en tussen de wolken door zien we dan ook alsnog het indrukwekkende licht opdoemen van de rode lavastromen. En dit terwijl de dag al zo goed was begonnen met een boot trip op de Rio Frio op de grens met Nicaragua. Hier mochten we voor het eerst kennis maken met de majestueuze brulapen en hun nog indrukwekkendere geluid.

De volgende morgen vroeg vertrekt de bus al weer richting... to be continued.


mikeymeyers Positie 35216 (0 p.) Lid sinds 04-08-2010 Foto's en tips: 3 Blogs: 4 Fans: 0

Foto's bij deze blog

blogfoto nr. 1
De krok
blogfoto nr. 2
Prachtige bloemen
blogfoto nr. 3
Mooie vogels
blogfoto nr. 4
Arenal
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Weekend cederberg
1 0
Gepost op 04 augustus
Zuid-Afrika West Kaap
Werken in Zuid Afrika
0 0
Gepost op 04 augustus
Zuid-Afrika West Kaap
vertrek voor een half jaar Zuid Afrika
0 0
Gepost op 04 augustus
Zuid-Afrika West Kaap

Reacties bij deze blog

corriedewinter

Door: corriedewinter • Geplaatst op

Prachtig land hè? Wij hadden ook veel regen, maar we zouden het echt niet willen missen

nita92

Door: nita92 • Geplaatst op

mooi beschreven, leuk om even mee te reizen in het prachtige Costa Rica

kuiken

Door: kuiken • Geplaatst op

leuk geschreven, ben benieuwd naar de rest

REvanSlooten

Door: REvanSlooten • Geplaatst op

Leuk geschreven!

TravelGoom

Door: TravelGoom • Geplaatst op

Leuke vlotte beschrijving.

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.