Westkust Costa Rica

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Westkust Costa Rica image

Big brother is watching you

Westkust Costa Rica
Costa Rica
Globetrotter-ww

Big brother is watching you

Al vroeg gingen wij naar het National Park Manuel Antonio, de beste kans op wildlife te spotten.
Nou, wij hadden het helemaal mis, daar aangekomen, kwam de regen met bakken naar beneden. Het was oppassen dat je niet in het modderbad belandde. Mijn reisgenoot baalde, dat hij zich door mij had laten overhalen of vroeg uit de veren te gaan. Maar na regen komt zonneschijn. En het werd ook een prachtige, onvergetelijk (kan wel door de grond zakken) dag.
Tijd om wildlife te spotten. Mooie hagedissen en wasberen waren geen probleem, maar een luiaard (tweetenige) spotten, ja, dat is even wat anders. Het werd drukker in het park, sommige toeristen hadden een gids bij, dus bleven wij even op een kleine afstand, om een graatje mee te pikken, om zo wildlife te spotten.............en ja hoor, een luiaard. Het beest zag er erg groen uit, van al het bladgroen in de bomen. Maar wel mooie foto's kunnen schieten. Toen nog een heleboel kapucijnaapjes.
Bij het strand aangekomen, weer een luiaard (drietenige). En op het strand was de familie Wasbeer met hun kids op pad om eten uit de tassen van de toeristen te stelen. Oppassen geblazen........
Ik liep nog even te fotograferen, terwijl mijn reisgenoot al verder was gelopen, ach die schattige aapjes......
Maar op een gegeven moment hing er iets aan mijn rugzak, jeetje wat een kracht, ik kon niet zien, wie of wat hing en trok aan mijn rugzak! Ik probeerde mijn rugzak af te doen, maar er werd zo hard getrokken dat het niet lukte, draaiend en roepend of iemand mij wilde helpen.........maar iedereen stond er bij en keek er naar........Waarschijnlijk was het een komisch gezicht. Blijkt er een kapucijnaapje aan mijn rugzak te hangen, die het gemunt heeft op onze lunch. Bingo......daar ging hij met onze lunch ervan door. Hoog in de boom, had hij zijn eigen bodyguard, want hij wilde met niemand delen.
Later op die dag, zei een Amerikaan "you must be hungery?" Had even geen idee waar hij het over had, maar hij was eerder getuigen geweest van het voorval. Het werd tijd om het park te verlaten, want ik was the talk of the day.

Foto's

8cba6.jpg
8cba6.jpg
Globetrotter-ww