Westkust Costa Rica

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Westkust Costa Rica image

Westkust Costa Rica

Westkust Costa Rica
Costa Rica
BiancaRamon

Life is a beach!

Helaas, helaas de rit van Orosi naar Dominical werd vooral gedomineert door mist en regen. Helaas omdat deze rit onder betere omstandigheden een prachtige rit moet zijn als je tenmisnte niet 50 minuten achter een langzame vrachtwagen aan moet rijden.

Dominical is ook weer een plek waar we wel wat langer hadden willen blijven. Chilled out vibe met overal surfers die hun eigen lyfestyle aanhangen. Nu zijn wij meer duikers maar de lifestyle komt overeen. Zand, zee, fun en goedkoop bier. Voor de surfers onder ons: de golfen schijnen hier subliem te zijn! Het dorp is wat wij noemen gezellig met overal leuke open air barren en restaurants en overal zandpaden.

Vanuit Dominical bezochten wij Nationaal Park Marino Ballena. Een absolute aanrader! Prachtige wilde kust met mooie stranden waar de jungle zo op eindigt en.... helemaal voor jou alleen! Heerlijk wandelen voor kilometers en tot slot nog even snorkelen. Bijkomend plus punt van dit park is dat je vanaf het strand dolfijnen en bultruggen kan spotten. Wij hebben ze niet gezien maar dat mocht de pret niet drukken!

Voor wandelaars, rustzoekers en strandliefhebbers is dit een nummer 1 bestemming! Het stomme is (en voor ons is dit het geluk) dat nog niet veel touristen dit park aan doen. Doe er je voordeel mee!