Costa Rica

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Cahuita National Park in Costa Rica

Costa Rica


Cahuita National Park echt een bezoek waard als je je in de provincie Limon bevindt. Het park is sinds 1970 beschermd en wordt onderhouden door giften. Er is geen entree-fee, maar je betaalt zelf wat je kan missen.

Het is een flinke wandeling om het hele pad te belopen tot aan het meeste noordelijke puntje van het park - waar vandaan je eventueel met een bootje langs de kustlijn terug kunt varen naar het stadje (redelijk hoge golven dus niet aan te raden als je snel zeeziek wordt).

Onderweg heb ik verschillende dieren gespot: uiteraard ontelbare vogels waaronder de toekan, racoons, kapucijners apen, luiaards, honderden kleine krabben en zelfs de giftige, felgele ‘eyelash viper’.

De foto is genomen bij een mid-punt op het pad namelijk de ‘Rio Perezoso’ ook wel ‘Sloth River’ genoemd. Je zal de rivier moeten oversteken om het pad verder te bewandelen. Wij hadden geluk het water stond laag (al moesten de meeste mensen evengoed flink uit de kleren) maar bij terugkomst was het een heuse rivier geworden en konden wij enkel per boot terug.

Dus zeker een bezoek waard, maar breng goede schoenen mee en kom niet zoals ik op birkenstocks! ;-)