Cano Negro

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Cano Negro image

Boottocht voor een prikje

Cano Negro
Costa Rica
Martinhectors

Boottocht voor een prikje

We verblijven in Arenal en vandaag staat er een boottocht in de Caño Negro wetlands op het programma. Het gebied is meer dan 9000 ha groot en ligt bij de grens met Nicaragua. Het is één van de belangrijkste natuurgebieden van Costa Rica. In het park leven maar liefst meer dan 350 soorten vogels en 160 soorten zoogdieren. Het natuurgebied heeft wandel- en ruiterpaden, maar de beste manier om wildlife te observeren is vanuit een boot.

Bij het voorbereiden van onze reis hadden we verschillende organisaties gevonden die een excursie naar Caño Negro aanbieden. Maar zoals alle excursies in Costa Rica ook aan de prijzige kant! We waren met z’n vieren en het zou ons toch al gauw ongeveer 250 euro kosten. Je wordt dan wel opgehaald bij je hotel.
Toevallig ontmoet mijn vrouw iemand die ons de tip gaf om eens een kijkje te nemen op Facebook bij Paraiso Tropical Caño Negro, wat we ook gedaan hebben. Na wat verder googelen vonden we ook hun website.
We hebben dan contact opgenomen en prijs gevraagd voor een boottocht. Joel antwoordde ons dat het op 50$ zou komen. Oei, toch ook wel wat duur! Maar wat bleek, het was 50$ voor ons vieren. We hebben dan ook niet getwijfeld en meteen een dag en uur vastgelegd. Of we een aanbetaling moesten doen? Nee hoor, we konden het ter plaatse betalen. Hij stuurde ons nog een routebeschrijving, wat wel handig was.

We moeten zelf naar Los Chiles rijden en vertrekken rond half zeven ’s morgens want onze boottocht start om halftien. Het is zo’n twee uur rijden maar je weet nooit wat je tegenkomt. Hopelijk vinden we ook onze bestemming!
We hebben geluk en arriveren tijdig bij hun ‘reisbureau’, een houten huisje met een bureau en wat stoelen. We worden verwelkomd door Rosie, de echtgenote van Joel, en hun zoontje. Vlak ernaast is een bar/restaurant(je). Stelt niet veel voor, maar we kunnen nog rustig even verpozen en iets drinken.
Dan wandelen we met Rosie naar de aanlegsteiger waar we kennis maken met Ernesto, onze gids.
Ernesto heeft arendsogen en spot alles. We hebben ogen te kort. Aan de linkerkant een ijsvogel en oh ja aan de rechterkant een grote zilverreiger en nog wat verder brulapen enz. Ik draai me gedurig van links naar rechts om alles op te foto te krijgen. Ernesto manoeuvreert zijn boot naar alle kanten zodat we alles van dichtbij kunnen bekijken. We varen hier alleen, geen andere boten te bekennen. Zalig!
Ik kijk op mijn horloge en onze 2 uurtjes zijn bijna voorbij, maar Ernesto blijft maar aanwijzingen geven. Uiteindelijk hebben we drie uurtjes rondgevaren!
Met spijt in het hart verlaten we de boot en begeven we ons terug naar het restaurant je waar we een hapje eten.
Het was een mooie tocht door dit prachtige natuurlandschap!

Paraiso Tropical Caño Negro is een klein familiebedrijf. Deze mensen runnen hun bedrijfje met hart en ziel. Naast de boottoer kan je bij hen ook terecht om te kajakken, kanoën, een eco-toer, een vlindertoer en een toer om te vissen.
Als je een boottocht wil maken raad ik iedereen aan om contact met hen op te nemen. Zowel Joel, Rosie als Ernesto spreken Engels, dus geen probleem om met hen te communiceren.

Een echte aanrader voor maar 50$ voor 4 personen!

http://paraisotropicalcn.blogspot.be/p/tours.html
paraisotropicalcn@hotmail.com

Foto's

679a5.jpg
679a5.jpg
Martinhectors
d2fa6.jpg
d2fa6.jpg
Martinhectors
3bd7b.jpg
3bd7b.jpg
Martinhectors
37958.jpg
37958.jpg
Martinhectors