Costa Rica

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Costa Rica image

Costa Rica

Costa Rica
Noord en Midden Amerika
DaphneLange

Een echte dierentuin, maar dan zonder hekken

Functioneer je niet goed in het bijzijn van (loslopende) dieren en heb je een pesthekel aan de kleur groen, skip Costa Rica dan van je “travel do to list”!

Ben je een natuurliefhebber en gek op avonturen, dan is dit Midden-Amerikaanse land de perfecte bestemming voor jou. Je hebt hier echte bounty stranden en aan de oostkust, vooral bij Cahuita en Puerto Viejo de Talamanca heerst een Afro-Caribische sfeer, hier hoor je de hele dag Bob Marley uit de speakers en aan de Pacifische kust heb je juist weer de latino’s die de sfeer bepalen! Mij maak je blij met allebei, slippers aan, zon op je bol, overheerlijke cocktails erbij en mij hoor je niet meer … nou ja, alleen als je in bed ligt, je wakker wordt en er een vogelspin naast je hoofd zit! Dan wel ja! Dus!

Vanuit Amsterdam vlieg je normaal in zo’n 14 tot 15 uur naar San José, maar als je net een aansluiting mist kan het dus een dag langer duren! Maar ach, Los Angeles kan ook weer afgevinkt worden. Je land in San José, deze stad is echt het minst mooie gedeelte van dit prachtige land, pak je spullen van de bagageband en ga er als een speer vandoor, de natuur in! Want daarvoor ben je tenslotte hier. Op zoek naar apen, kolibries, toekans, papegaaien, slangen, neusberen, miereneters, (vogel)spinnen, luiaards, kleine kikkertjes, schildpadden en krokodillen!

Het eten in Costa Rica is prima, de lokale dagschotel is bijna altijd Casado, dit gerecht bestaat uit rijst, bonen, groenten of salade en je mag kiezen uit vlees, kip of vis. Het is erg lekker maar het fijne is dat je ook gewoon kunt kiezen uit pastas, vlees- of visgerechten, salades en sandwiches. Waar je in dit land vooral heel blij van wordt is het lekkere verse fruit, wat denk je van banaan, ananas, mango, watermeloen of papaya, dit laatste is dan niet echt mijn lievelings, ik vind het namelijk naar iets smaken wat ik hier niet ga vertellen want dan wil je dit ook niet meer, maar het kan zomaar zijn dat dit wel jouw favo fruit is, vaak krijg je dit bij je ontbijt maar je kunt dit ook in een “refresco” of “naturales” bestellen, dit zijn smoothies met yoghurt, melk of ijs of alleen vruchtensap, een aanrader! Hierdoor is mijn liefde voor de smoothie ontstaan, zo’n 13 jaar geleden! Drink een lekker Imperial biertje in de kroeg. Maar ook voor de lekkerste koffie ben je hier aan het goede adres, want Costa Rica is een van de grotere koffieproducenten ter wereld

Costa Rica is een grote dierentuin, een echte, zonder hekken om al die mooie beesten!