Costa Rica

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Costa Rica image

Costa Rica

Costa Rica
Noord en Midden Amerika
BiancaRamon

Slot van een memorabele reis.

Montezuma is een heerlijk plaatsje om een paar dagen te vertoeven. Het is er erg gemoedelijk, er is genoeg te zien en doen in de omgeving en er zijn veel hotels, restaurants en een leuke bar. Mooi strand ook en hoe verder je loopt hoe mooier en rustiger het wordt. Wel op passen met vloed want voor je het weet is je picture perfect kleine zand paradijsje verzwolgen door de zee.

Wij zijn door een prachtig landschap met opnieuw discutabele wegen naar Mal Pais gereden. S’morgens is hier een klein vismarktje wat wij leuk vonden om te bezoeken. Het strand is hier ook adembenemend en ook hier…hoe verder je loopt hoe mooier en rustiger. Genoeg schaduw ook om in te liggen wat best handig is met dertig graden. Je kan eindeloos wandelen en om elke hoek schuilt weer een prachtig strand of je kan gewoon genieten van de ruige zee en de kunsten van alle surfers.

De volgende dag wilden we nog verder rijden naar Playa Coyote maar dit was geen doen met de Jimmy. De rivieren die over gestoken moesten worden werden hem weer te veel. Dus maar weer draaien en toen boem! Jimmy tegen een boom aangereden vanachter. Boompje zat in de dode hoek en hadden we beiden niet zien aankomen. Deuk in de bumper en achterlicht kappot. Thank god for a good insurance! Gelukkig het hele eigen risico afgekocht dus geen probleem en met een gerust hart weer verder. Het kost wat maar dan heb je ook wat.

De laatste dag op het schiereiland Nicoya het Refugio Nacional De Vida Silvestre Curu bezocht. Dit was een blinde gok en wat voor één! Het blijkt een absolute aanrader! Geen andere toeristen gezien maar wel veel dieren. Heerlijk rustig zo met zijn tweeën. Ze hebben hier een groot aantal wandelingen uitgezet die goed zelf zijn te navigeren. Twee wandelingen gaan naar stranden en de andere wandelingen gaan door verschillende soorten landschappen. Deze wandelingen zijn samen te combineren tot één wandeling van ongeveer 2 ½ uur. Deze wandelingen hebben wij gedaan en hier hebben we spider apen, howler apen, kapucijn apen, slangen, herten en talloze krabben gezien. Met de slangen moet je wel oppassen want die liggen op het voetpad onder de bladeren en voordat je het weet sta je er bijna op net zoals wij. Vanuit dit park kan er ook gedoken worden, voor 90 USD/twee duiken, bij het eiland Tortuga. Dit kan je ook elders (zoals in Montezuma en Tamarindo) regelen maar dan betaal je al snel 50 USD meer. Helaas onze tijd zat erop en daarom hebben we deze duiken niet kunnen maken.

We hebben de veerboot vanaf Naranjo naar Puntarenas genomen. De ferry is super geregeld en redelijk snel (1 uur). Wees wel op tijd want de wacht rij voor auto’s staat snel vol en dan moet je twee uur wachten op de volgende ferry. Nu moesten we beslissen waar we onze twee laatste dagen zouden besteden. We hadden nog steeds geen genoeg van dieren spotten en strand dus besloten we om nog 1 maal terug te gaan naar Manuel Antionio. Absoluut geen spijt want naast de gebruikelijke dieren zagen we dit keer ook nog een luiaard die een tukkie deed in de boom tegenover het hotel. Hij hing zo laag in de boom dat ik nu toch nog een aantal fatsoenlijke foto’s van een luiaard heb kunnen maken.

Toen kwam ook aan deze fantastische reis weer een einde. We hebben genoten in Costa Rica. Al hoewel het wel iets aan de dure kant is kun je jezelf hier prima vermaken. Vooral dieren/natuur en strand liefhebbers zullen hier hun hart op halen.

Om meerdere redenen een memorabele reis. Zo bezochten wij ons 50ste land en als klap op de vuurpijl werden we aan het eind van de vakantie ook nog eens uitgeroepen tot reisreporter van de week!
De gebruikwoordelijke kers op de taart!
Bedankt voor deze titel, het volgen van onze avonturen en alle fijne reacties van mede reporters!