Fiordland

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Fiordland image

Fiordland en The Catlins

Fiordland
Nieuw-Zeeland
Deanbanffer

Fiordland en The Catlins

Vanuit een tropisch NZ, was gisteren lekker 29 graden hier!!!
We hoorden dat het in NL vriest dat het kraakt dus wij blijven nog wel even hier. Moeten we zometeen die handschoenen en mutsen, die we voor onze vakantie hadden gekocht, in NL nog vaker gebruiken dan hier;)....

Vanuit Queenstown zijn we op 27 december vertrokken richting Te Anau, de poort naar Fiordland.
Het gebied valt onder Werelderfgoed en wordt door vele mensen bezocht. We zijn een par keer gestopt, maar vanwege de gezellige sandflies onderweg, die steken je helemaal verrot nog erger dan muggen, zijn we snel weer de auto in gevlucht.
Eenmaal aangekomen in Te Anau zijn we direct naar onze lodge gereden. Een oud convent met maar een paar kamers. Het hele gebouw stond eerst ergens anders en is in zijn geheel verplaatst naar Te Anau. Heel veel authentieke dingen waren dus nog terug te vinden zoals de kapel, nu ontbijtruimte, oude banken, kamers met leuke details. Kortom een hele leuke accommodatie! Je hebt hier zelfs een woonkamer met boekenkast, open haard, kerstboom, onwijs huiselijk ingericht en hele goede service en een breed bed, dat laat wel eens te wensen over hier...... Soms bedden van 1,20 of 1,40 breed..... minder als je thuis een bed hebt van 1,80x,210.... Eigenlijk een beetje verwend natuurlijk...
Op advies van de eigenaar zijn we s' middags nog een korte wandeling gaan maken, waar ze ook weer een scene van LOTR film hebben opgenomen en s' avonds hebben we chinees gegeten en zijn we naar de bios geweest om een film te bekijken over Fiordland.

Volgende dag stond een bezoek aan de Milford Sound op het programma, 1 van de hoogtepunten van de reis. Dit gebied staat bekend om de vele regenval, gemiddeld 8 a 9 METER per jaar!!!! En jawel het kon natuurlijk niet anders dat wij op deze dag ook regen hadden, en niet zomaar regen nee het goot!!! Maar de boottocht hadden we al geboekt dus hebben we ons maar overgegeven, hopende op nog wat zonnestralen. Het werd uiteindelijk een mysterieuze vaart, heel veel watervallen door de vele regen en veel mist waardoor we de toppen van de bergen niet goed of niet konden zien. Apart om mee te maken, maar we hadden liever wat meer van het uitzicht willen genieten. Dus al met al viel het wat tegen, misschien een reden om nog een keer terug te gaan:)
Op de terugweg naar Te Anau heb je de Milford Route, een deel van de Southern Scenic Route, waar je diverse mooie stops hebt om de natuur te bekijken. Ook heb je de kans om de bergpapegaai, KEA, te zien en die zagen we dus ook. Brutaal beest, springt gewoon op je auto, staat ook overal aangegeven dat je ze niet mag voeren maar men doet dat natuurlijk toch.
S' avonds alleen nog even wat gegeten en vroeg gaan slapen, waren aardig gesloopt die dag.

De 29e gingen we op weg verder over de Southern Scenic Highway richting The Catlins. Dit keer weer met mooi weer en het werd alleen maar beter, hadden zelfs 30 graden!!! En dan maar denken dat het Zuidereiland waarschijnlijk kouder zou zijn dan het Noorder:)
The Catlins is een gebied wat helemaal aan de zuidkant van het Zuidereiland ligt. Je vindt hier vele mooie stranden gecombineerd met de bossen, die soms aardig scheef hangen door de enorm harde wind die hier soms waait.
En het gebied staat ook bekend om zijn wildlife zoals zeehonden, zeeleeuwen, pinguins en vele vogelsoorten.
Wij hadden dus een aantal stopplaatsen langs deze route uitgezocht en op de eerste stopplaats hadden we al een zeehond gezien. De volgende stop moesten we eerst een stuk over een land van een boer, tussen de onvermijdelijke schapen door. En onderaan de rotsen lag een hele groep zeehonden. Mooi uitzicht en gaaf om die beesten zo in het wild te zien! We zijn ook nog bij een versteend bos gestopt, Petrified Forest, dit gebied is 160 miljoen jaar oud uit de tijd van Jurassic Park. Hier stond een geeloog pinguin op het strand. Deze komen alleen in NZ voor en er leven er maar 5000 van op de hele wereld. Verder gestopt bij verschillende watervallen en mooie uitzichten, want die vind je hier genoeg.
Toen doorgereden naar onze slaapplaats, een motel met schitterend uitzicht op het strand van Kaka Point. Ja wat een vreemde naam, maar daar blijft het niet bij in dit gebied want wat denken jullie van Balclutha.......??????
Hier sliepen we maar 1 nacht en de reis wordt verder vervolgd naar Dunedin. Een schotse stad aan de oostkust waar we een wildlife tour gaan maken en oud en nieuw gaan vieren.

Tot snel weer, iedereen alvast een goed uiteinden en goed begin van 2009!!!!
Geniet ervan en uitkijken met het vuurwerk!!

Allemaal weer bedankt voor de berichtjes en een speciaal bedankje voor broerrrrr....veel plezier met jullie eerste oud en nieuw met z'n drietjes....liggen jullie misschien al wel te pitten om 00.00 uur??!!

Dikke kus Dennis en Anouk

Foto's

d2ba0.jpg
d2ba0.jpg
Deanbanffer
58106.jpg
58106.jpg
Deanbanffer
bb05e.jpg
bb05e.jpg
Deanbanffer