Milford Sound

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Milford Sound image

On the road, to Milford Sound. De mooiste weg op onze planeet?

Milford Sound
Nieuw-Zeeland
JBeenhouwer

On the road, to Milford Sound. De mooiste weg op onze planeet?

Vanuit Te Anau reden we in noordelijke richting de Milford Road op, de enige weg naar Milford Sound. Volgens de brochures een schitterende route en een must voor iedereen die Nieuw Zeeland bezoekt. 's Ochtends schijnt het een lange stoet touringcars te zijn die vanuit Queenstown het fjord bezoeken (vijf uur heen, twee uur boottocht, vijf uur terug), maar wij reden er heerlijk rustig. Voor ons doemden de bergen weer op en langs de weg kleurde het weer geel van de bloemetjes. Na enkele korte fotostops stopten we bij Walker Creek. Vanuit de auto zagen we prachtig veld vol lupines midden in de rivier.

Wauw(!!), wat was het hier schitterend! Dankzij de regen van vanmorgen stroomden er tientallen watervallen van de bergen rondom ons. Het was een spectaculair gezicht! De combinatie van de hoge bergen, de sneeuw op de toppen, het niet-tropisch regenwoud en al die watervallen is uniek. Tijdens een van onze stops waarbij we stonden te genieten maakten we kennis met de brutale kea. Deze papegaai-achtige vogel hadden we bij Arthurs Pass al even gezien, maar nu was hij vlakbij. Zelfs zo dichtbij dat de vogel op de zijspiegel kwam zitten. De kea is ongeveer zo groot als een meeuw, is mosgroen, maar met rode en oranje veren onder zijn vleugel. Het is verboden ze te voeren, maar zelf eten ze het rubber van je auto af.

Na de ontmoeting met de kea reden we door naar The Chems. Hiervoor reden we door de Homer-tunnel. Dit is een tunnel dwars door de berg zoals je ze zelden ziet, namelijk gewoon een uitgehakte tunnel door de berg. Niks nooduitgangen, verlichting of wegmarkering. Het uitzicht aan het einde van de tunnel was fenomenaal! We concludeerden dat dit gebied tot de mooiste (misschien wel hét mooiste) gebieden behoorden die we ooit bezocht hebben. Aan alle kanten is het onwaarschijnlijk mooi! Bij de Chems maakten we een korte wandeling naar een waterval, waarbij het niet draait om het water maar om de rondgeslepen vormen van de stenen bij de waterval. Op de parkeerplaats zaten wederom kea's. Een van hen deed zich onder ons toeziend oog tegoed aan onze rechtervoorband.

Foto's

fb26e.jpg
fb26e.jpg
JBeenhouwer