Utah

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Utah image

White Pockets en Lake Powell

Utah
Verenigde Staten
CSmetsers

White Pockets en Lake Powell

Tijdens onze vakantie in het "Wilde Westen" van Amerika zijn we vanuit Paria Outpost met Brett en Dallas als gidsen in twee jeeps bijna een hele dag dwars door de “bush” naar het natuurpark “White Pockets” gereden. In deze omgeving mogen elke dag slechts een gelimiteerd aantal personen komen, maar wij hadden toestemming gekregen. Het was er echt ongelooflijk mooi en we zijn allemaal blij dat we dit hebben meegemaakt ondanks de hoge prijs die wij moesten betalen om deze excursie mee te mogen maken ( 150 dollar per persoon).

Toen we weer terug waren bij Paria Outpost zijn we meteen vertrokken naar Lake Powell waar we nu logeren op de Wahweep camping die pal aan het meer ligt. Onze campers hebben daarom allemaal een prachtig uitzicht over het meer en de omringende bergen. De avond van gisteren was heel gezellig onder de luifel van onze camper. Met z’n zessen genoten we van het heerlijke diner dat Angela had klaargemaakt. Zelf had ik op een van de afgelopen dagen een grote duitse chocoladetaart gekocht en die smaakt ook erg goed. Het was echt genieten in het licht van de volle maan die Lake Powell in een heel mooi sfeervol plaatje veranderde.

Vandaag (20/9) had ik besloten een “dag vrij te nemen”. De klok was een uur terug gezet (Arizonatijd) en daarom was het al vroeg licht. Om half zeven begon ik aan een anderhalf uur lange toch langs Lake Powell waarvan de oppervlakte van het water zo glad als een biljartlaken was. De opkomende zon gaf het water een rode gloed en de bergen kregen de zelfde kleur. Wat was het fijn om zo 15 kilometer lang langs het water te lopen ! Soms door het losse zand, dan weer langs de branding waar het zand wat harder was. Lekker mijn spieren op te proef stellen, een training voor de halve marathon van Eindhoven die Henk van Gerven en ik op 13-10 in Eindhoven gaan lopen voor de gehandicapte kinderen op Bali (er is al meer dan 1.000 euro binnen gekomen op rekening 1594.05.432 !) Ik had het T-shirt van “Stepping Stones Bali” aangetrokken dat Henk van Gerven voor mij heeft gemaakt, maar op een gegeven moment kreeg ik het warm en heb ik het maar weer uit getrokken. Een flauw briesje verkoelde mijn huid en ik genoot van het contact met de elementen om mij heen. Wat geweldig dat ik dit kan, ik ben daar heel dankbaar voor. Op een moment als dit krijg je een verbinding met de natuur om je heen en dat vind ik geweldig. Het is ook de reden waarom ik vandaag hier bij het meer ben gebleven terwijl Angela en de anderen naar Antilope Canyon zijn gegaan. Ik zal zeker heel mooie dingen missen omdat ik niet mee ben gegaan, maar ik “ben” hier nu en dat is voor mij ook belangrijk.

Foto's

9c7fc.jpg
9c7fc.jpg
CSmetsers
9c7fc.jpg
9c7fc.jpg
CSmetsers
00b29.jpg
00b29.jpg
CSmetsers
00b29.jpg
00b29.jpg
CSmetsers
89631.jpg
89631.jpg
CSmetsers
89631.jpg
89631.jpg
CSmetsers