Yucatan

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Yucatan image

3000 km door Mexico

Yucatan
Mexico
AdriaanV

3000 km door Mexico

Reis Yucatan deel 3

Na alle perikelen met de blokkade van de rebellen willen we eigenlijk nog wel wat relaxt reizen,dus we gaan niet naar San Cristobal ,maar gaan richting kust op weg naar Chetumal.Of we dat halen in één dag is maar de vraag,het is wel ruim 500 km en we willen toch ook hier en daar wel stoppen! Zoals een bezoek aan ranch b.v! Waar we alle vier op een paard worden gezet, een cowboy hoed op en op de foto! Leuk voor later!
Om 13.30 arriveren we in een plaatsje waar een hotelletje is, of zullen we toch doorrijden?
Ja dus! Nog maar 270 km te gaan! Steen op het gaspedaal,stuur vastbinden en rijden! Want de wegen zijn vaak slaapverwekkend recht en qua landschap worden we ook niet echt opgewonden!
Om 20.00 uur arriveren we in Chetumal en we besluiten vanwege alle doorstane avonturen om eens luxe te doen! Dus slapen we in Holyday Inn , compleet met zwembad in de binnentuin en lekker eten in de buurt!

De volgende dag een trip naar Lagune Bacalar waar we een rustig plekje zoeken om wat te zwemmen en te zonnebaden.Kost moeit want alles is volgebouwd ,maar we vinden een heerlijk rustig plekje waar we lekker relaxen! Op de terugweg nog even geluncht voor een lekkere clubsandwich. S'Avonds in Chetumal op zoek naar Club Bella Vista waar een carnavalsbal moet zijn! Ja is er ook,maar wat weer een P.P. Herrie! mijn gehoor is mij liever ! Dus Hanneke en ik haken af! Gaan lekker buiten op de muur van de Boulevard zitten kijken naar alle prachtig uitgedoste dames en heren die naar het bal gaan!
De volgende dag een welverdiende rustdag!
En vandaag op weg naar Kohunlich een Mayastad en daarna op zoek naar Dzibanche , ook een Ruïne! Vanaf de hoofdweg 22 km landinwaarts vinden we de plekOmdat het nog maar net ontdekt is zijn er geen bezoekers,geen bewaker.alleen maar stilte! Geweldig!
Maar een tijdje later horen we een piepende fiets aankomen waarop een bewaker zit! Achterop heeft hij een blikken trommel,daar komt een gastenboek uit, waarvan bijna alle pagina's nog maagdelijk blank zijn,Wij zijn de eerste Europese bezoekers blijkt uit het boek!
Terug in Hotel nemen een frisse duik in het zwembad , omdat onze kamers op de binnentuin en het zwembad uitkijken sluiten we niet af.STOM ,Stom! We hadden het kunnen weten! Deze reis gaat gewoon niet zoals anders! Een tas van onze vrienden is gestolen met gekochte hangmatten,C.D's,en ander souveniers!!
Geen verhaal te halen natuurlijk! Ondanks een langdurig bezoek aan het politiebureau!

We zijn het zat en we gaan naar terug! Nog maar 300 k naar Playa en de zalige rust bij Mausy!

Om 13.00 uur stoppen we voor een lunchpauze in het plaatsje Felipe Carillo Puerto voor een 24 uurs restaurant,we parkeren voor de ramen van het gebouw ,waardoor we het volle uitzicht op de auto hebben, want alle bagage zit erin en we zijn voorzichtig geworden! Ja toch?
Terwijl we eten passeert er een grote carnavalsoptocht.Even kijken natuurlijk!
Na een drie kwartier lopen we naar de auto voor het vervolg van onze reis,maar wat een schrik!! De klep van de kofferbak staat open en mijn fototas, met alle kostbare filmpjes,mijn mediciinen,etc is verdwenen net als de beautycase van onze vriendin!
Ik mag niet vloeken maar ik ben helemaal over de rooie! Voor onze neus gebeurt!! Ik storm alle winkeltjes en binnenplaatsjes op, zonder me iets aan te trekken van het geroep van de mensen.Op zoek naar onze verdwenen spullen! Ze moeten toch iets gezien hebben?? Nergens wat te vinden! Een vriendelijke jongen van het restaurant brengt ons naar het politiebureau! ( voor de tweede keer in twee dagen!)
Daar moeten we wachten tot er iemand komt die kan typen! Hoe lang? Geen idee! Kom om 19.00 uur maar terug! Nee, geen sprake van! Dan gaan we hier wel op de grond zitten of liggen ,maar we gaan niet weg tot er proces verbaal is opgemaakt!
Na een uurtje komt er piepend en kreunend een karretje aan met daarop een type machine van voor de oorlog,maar hij doet het! Na veel gezucht , spraakverwarringen etc, hebben we eindelijk een proces verbaal en kunnen we verder ! De volgende morgen kunnen we bellen om de uitslag te horen van het " Uitgebreide " onderzoek dat ze zullen plegen! Want hier wordt nooit wat gestolen!
Navraag leert ons later dat de plaats er om berucht is.Vlak bij het restaurant is een hotel en dat wordt voor een deel bemand met een dievenbende uit het nabij gelegen land Belize!
Heb je ruim 3000 km door Mexico gereisd en wordt je op de laatste 150 km nog beroofd!
Hoezo een relaxte vakantie?
S'Avonds kwamen we moe thuis bij Mausy en hebben we heerlijk een fles Tequila leeg gedronken! En hebben nog een paar rustige stranddagen gehad!
Het jaar daarop zijn Hanneke en ik samen terug gegaan om Mexico een tweede kans te geven en toen is er niets gebeurt!!