Icefields Parkway

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Icefields Parkway image

Icefields Parkway

Icefields Parkway
Canada
Hansdewildt

Adrenaline-pompende opwinding in Jasper !

De Glacier Skywalk is Jasper's nieuwste attractie sinds april 2014.
Op de Glacier Skywalk kun je over een 400 meter lange loopbrug lopen. De verwachtingen zijn hoog gespannen: lopen over glas! Een bus brengt ons naar de plek. Alles is goed georganiseerd en zoals alle attracties in Canada > goed aan de prijs. Maar ja, een ervaring is soms goud waard. Dus we gaan en willen dit zelf ervaren.
Wat we zien is toch wel even schrikken, want je ziet mensen blokkeren als ze hun eerste stap op de skywalk zetten. Je weet, dat alles wel OK zal zijn; er staan immers tientallen mensen. Toch zijn er die terugdeinzen en van een afstand "genieten". Het hele idee is spectaculair, het uitzicht geweldig, maar je loopt wel over een glazen vloer boven een enorme afgrond en als je naar beneden kijkt voelt het toch een beetje raar……. We gaan toch, het zweet breekt me uit, maar na de eerste stap gaat het gelukkig gemakkelijker.
Wat een ervaring was dit; een adembenemend uitzicht over de Sunwapta Vallei zowel in de verte als in de diepte door de glazen vloer. We hebben er geen spijt van dat we gegaan zijn.
Het was de perfecte balans van een adembenemend uitzicht en van adrenaline-pompende opwinding. !