Praag

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Praag image

Praag

Praag
Tsjechië
Fotografiewhekman

Tweede volle dag & terugreis naar Nederland

Op donderdag 01 november 2012 gingen we ontbijten en om 09.00 uur zaten we weer in de bus om richting het centrum te gaan, maar we werden nu bij de Burcht afgezet. Dus we besloten naar de Sint-Vituskathedraal te gaan. De bouw van deze kathedraal is begonnen in 1344 en heeft uiteindelijk 600 jaar geduurd. Dit was i.v.m. diverse oorlogen, die er waren. Hierna wouden we naar het Gouden Straatje, maar daar moest je, als je het omrekende, 15 euro voor betalen en ze verplichten je om daarnaast nog 5 andere bezienswaardigheden te bezichtigen. Daar hadden we niet zo'n zin in. Dus we liepen verder en kwamen uit bij de Oostpoort. Daar kwamen we net op tijd aan, want er was de afwisseling van de wacht. Dat was echt mazzel hebben.

Hierna zijn we via een trap naar beneden gelopen en over de Karelsburg gegaan naar de Oude Stadsplein. Op de Oude Stadsplein zijn we de Sint-Nicolaaskerk van Staré Mêstro in geweest en een paar foto's genomen. Deze kerk werd tussen 1732 en 1737 gebouwd. Echt heel mooi! In deze kerk hangt een hele mooie lamp van kristal. Die is echt de moeite waard om te bekijken. Op de Oude Stadsplein hebben we nog in een klein tentje gezeten om een biertje te drinken. Dit hadden we echt even nodig.

Hierna gingen we naar de Wenselasplein met de metro. Hier zijn we aar de MC Donalds geweest, want we hadden best we trek gekregen. We hebben hier een tijdje gezeten, omdat we best wel moe waren. Hierna zijn we met de metro teruggegaan aar de Engelenbrug voor de bus, want we gingen weer naar het restaurant. In het restaurant kreeg je echt niet zoveel te eten. Echt maar hele kleine porties. We hebben de eerste en tweede avond patat gegeten en de derde avond pasta. Het was geen culinair hoogstandje. Nee, voor het eten hoef je niet naar Praag. Waar je wel naar Praag moet gaan is de historie van de binnenstad.

De volgende dag was de dag van de terugreis naar Nederland. We gingen al om 06.30 uur weg met de bus en om 06.00 uur zaten we al aan het ontbijt. Pff, vroeg!! Maar goed. Je wil naar huis. Eenmaal in Didam terug moest je nog wacht op de mensen, die een afscheiddiner hadden geboekt. Er werd gezegt dat je om 18.45 uur weer terug moest zijn en de mensen. Om 19.00 uur was er nog niemand van de buschauffeurs bij de bus, want we kregen een andere buschauffeur. Toen we erom vroegen hoe het zat werd er gezegd dat we bij de desbetreffende buschauffeur moesten zijn die dat had gezegd, maar die was naar huis.Ik antwoordde erop dat ze geen service verleende en dat die menneer wel wat vriendelijker mocht reageren. Kortom er waren best wel veel irritaties. Bijna geen informatie op zowel de heen weg als op de terug weg. Je krijgt nog geen week van te voren te horen in welk hotel je zit. Het hotelpersoneel was ook niet echt vriendelijk en er stond maar één receptioniste aan de balie op de dag van aankomst. Het ontbijt in het hotel was niet om naar huis over te schrijven. Het diner, die je erbij kon boeken, was ook niet veel en we dachten dat we in het hotel de diners gingen nuttigen, maar dit was dus in een restaurant. Het laatste mochten ze wel eens vermelden in de reisbescheiden of op de site zelf van Effe Weg. Er was dus veel erg onduidelijk of zelfs nie vermeld. De hotelkamer in Hotel Olympik Tristar was erg achterhaald en vooral je douch en w.c.-ruimte was niet echt geweldig. Ik moet zeggen dat er betere hotels bestaan, die er goed uitzien voor minder geld. Maar de bezienswaardigheden wat ik gezien heb maakt veel goed. Jammer!! Ik ga dus liever niet meer effe weg met Effe Weg.