Praag

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Praag image

Praag

Praag
Tsjechië
Fotografiewhekman

Busreis naar Praag & eerste volle dag

Mijn vriend en ik zagen een advertentie in een krant voor een busreis met Effeweg naar Praag. Het was niet al te duur!! Dus we gingen maar snel online boeken. We boekte er ook maar meteen diners erbij. Net zo makkelijk dachten we, maar het was dus niet zo makkelijk.

Op dinsdag 30 oktober 2012 moesten we al om 04.45 uur bij de bus zijn op het Olympiaplein te Amsterdam om vervolgens om 05.00 uur te vertrekken. Onderweg moesten er nog mensen opgehaald worden in Utrecht, Amersfoort en Ede-Wageningen. De laatste stop in Nederland was in Didam en dit hebben we geweten ook. Hier moesten we dus ook overstappen op een andere bus, maar dit stond niet duidelijk aangegeven in de reisbescheiden. Iedereen was geheel perplex. Maar ja, we hadden geen keus. Nadat we een bakkie koffie hadden genomen gingen we maar onze koffers pakken om naar de andere bus te gaan. Op naar Praag!!! Vanaf Didam hebben we er ongeveer 11 uur over gedaan om aar Praag te komen. Dit is inclusief stops.

Eindelijk in Praag (Praha) aangekomen dachten we dat de diners allemaal in het hotel waren, maar schijn bedriegt. Ook dit was niet goed aangegeven in de reisbescheiden. We aten elke dag in een restaurant en de eerste avond was het erg chaotisch en we moesten ons eten in drie kwatier naar binnen hebben en weer in de bus zitten richting het hotel. Dit werd dus in totaal 1 uur en drie kwatier. Het ging in het restaurant ook erg traag. Het duurde al erg lang voordat we wat te drinken kregen. Tussen de gangen, van wat je een gang kon noemen, moesten we ook erg lang wachten. Terwijl iedereen al aan gaf dat we naar de bus moesten. Daar trok het personeel zich niet veel aan. Er was ook iemand die glutenvrij moest eten en dat zou doorgegeven zijn, maar ook daar was geen rekening mee gehouden. Erg onproffessioneel!!!

Toen we eindelijk terug in de bus waren gingen we dan naar het hotel. Om precies te zijn Hotel Olympik Tristar. We waren hier eindelijk was het een grootte chaos mt koffers en ook bij de receptie was het een bende. Er was maar één receptioniste op de 80 personen, die in de bus zaten. Uiteindelijk waren we om 22.00 uur op onze hotelkamer. Ik had een fles Barcardi meegenomen en onderweg had ik een fles cola gekocht. Dus op onze hotelkamer namen we lekker een bacootje. Daar waren we wel aan toe. Nee, de heenreis was dus geen succes.

De volgende dag moesten we al om 09.00 uur in de bus zitten om naar het centrum te gaan, want het hotel zit dus niet in het centrum. Je kon tijdens je boeking een stadswandeling erbij boeken en dat hadden ook inderdaad wat mensen gedaan, maar Theo en ik niet. We gingen op ons zelf en daar hebben we goed aan gedaan. We zijn lekker naar de Karelsbrug gegaan en vervolgens gingen we naar de Burcht. Dat was erg mooi. De Karelsbrug werd in 1357 en pas een paar eeuwen later werden de beelden pas geplaatst op de brug. De beelden werden tussen 1657 en 1714 geplaatst. Dus we zijn eerst vanaf de Engelenbrug naar de Karelsbrug gelopen en vervolgens zo naar boven gelopen naar de Burcht. Dat klimmen naar boven is echt funest als je het niet gewend bent.Nadat we weer beneden waren gingen we in een zijstraatje Goulash eten, maar zo spektaculair was het niet. Een paar stukje vlees met plakerige stukjes brood. Nee, zo lekker was het niet echt. we zaten wel van onze halve liter bier te genieten. Hierna gingen we naar de Oude Stadsplein waar de Astronomische Klok is. Daar staan ook de paardenkoetsen. We hebben daar even op het plein ook gezeten en daarna zijn we terug naar de Engelenbrug gelopen i.v.m. een boottocht over de Moldau. DIt stelde niet zoveel voor, want we kregen een hapje en een drankje en op het dek mochten we niet. En wat we zagen was al wat we zelf in de stad hebben gezien. Erg jammer!!

Vervolgens gingen we weer naar het restaurant. Het was iets beter dan de avond ervoor. Na het diner hadden we een lichttoer door de stad. Die was wel erg leuk en de sfeer in de bus was ook goed. Hierna gingen we weer terug naar het hotel en zaten we vervolgens weer aan een bacootje. Ik zette mijn foto's op mijn computer. Toen waren we zo moe dat we maar gingen slapen. Op naar de volgende dag!!!