Praag

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Praag image

Praag

Praag
Tsjechië
Fotografiewhekman

Praag, de Gouden Stad

Eind oktober, begin november 2012 ga ik naar Praag, de Gouden Praag. Het is voor mij de eerste keer dat ik daar naar toe ga en ben er benieuwd hoe die stad eruit ziet. Volgens mijn moeder is het erg mooi daar, maar ik kan er pas over oordelen als ik er geweest ben.

We verblijven in Hotel Olympik Tristar even buiten het centrum en we gaan maar 4 dagen, waarvan we 2 hele dag in de stad zijn. Het is namelijk een 4 daagse busreis van Effe Weg. Het zal wel een ware uitputtingsslag zijn op mijn gezondheid, maar dat moet ik maar voor lief nemen. Lekker de Karelsbrug, De Burcht en de Astronomische Klok fotograferen. Ik ben benieuwd wat we nog meer gaan zien. We hebben ook een boottocht op de Moldau erbij geboekt. Daar ben ik ook erg benieuwd naar.

Ben al diverse reisgidsen aan het verknippen voor plaatjes, informatie en dergelijke. Nu schrijf ik er even over. Ik hoop dat ik met een leuk verhaal, diverse tips, foto's en ervaring terug kom. Het is voor de eerste keer dat ik een busreis maak, dus het is voor mij erg spannend. Nog een paar nachtjes en dan gaan we.

We verblijven een nacht voor vertrek bij de dochter van Theo. Ze woont namelijk vlakbij de opstapplaats, die we moeten hebben. Dat is wel ideaal voor ons. Ik hoop dat het volgende week nog niet zo koud is in Praag. Ik denk dat ik in ieder geval een dunne broek mee voor onder mijn spijkerbroek. Echt, ik ben een koudkleun. Bah!!