Leeuwarden

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Leeuwarden image

Leeuwarden

Leeuwarden
Nederland
Sidonius

Maandthema blogs augustus: het stemmen kan beginnen! Nu ook de uitslag!

Hartelijk dank voor alle bijdragen aan het Blog-maandthema augustus: Op zoek naar……

Er zijn acht blogs geschreven voor het maandthema, waarvan twee als een tweeluik. Er is zelfs een blog in de weekprijzen gevallen van de Columbusredactie, gefeliciteerd Rhoda! Als ik zo vrij mag zijn een rode draad uit de verhalen te halen, oftewel waar zijn we naar op zoek of wat hopen we te vinden: ontmoeting. Het zal ook wel niet voor niets zijn dat het nieuwe septemberthema voor de reisfoto’s Ontmoetingen is. It’s in the air!

Wat ons ook drijft is onze nieuwsgierigheid - onze belangstelling - naar Het Andere, het Onbekende, het Niet Vanzelfsprekende. We nemen geen genoegen met onze eigen beperkte omgeving, maar trekken de wijde wereld in omdat we willen weten hoe mensen in andere delen van de wereld leven en overleven, om ervan te genieten, te leren, te relativeren. Daar hebben we wel wat voor over, letterlijk kosten en moeite. We overwinnen vooroordelen, zetten ons in voor anderen, maar gelukkig zijn we ook maar normale stervelingen en dus doen we het ook voor ons eigen plezier.

Wie krijgt de eeuwige roem als winnaar van dit maandthema? Jullie kunnen stemmen op de onderstaande blogs, die in volgorde van binnenkomst op een rijtje zijn gezet. De uitkomst is simpel: de meeste stemmen gelden. Ik was verrast dat mij de keuze van een nieuw maandthema werd toebedeeld, ik geef het stokje graag over aan de winnaar/winnares van deze maand. En een tip: vraag aan de redactie of de aankondiging van het blog maandthema in de rechterkolom mag staan, zodat meer mensen het onder ogen krijgen. We gaan immers aan het eind van dit Columbus seizoen de Reisschrijver van het Jaar bepalen, daar kunnen de maandthemablogs vast wel een goede bijdrage aan leveren.

En dan nu de genomineerden (dit zijn alle inzendingen):
1. Travelgoom (Mies) met zijn blog “Gevonden”, reispoëzie over het vinden van bijzondere ontmoetingen
2. Geervannesmeed (Gerard) met “You love it or hate it”, over een haat-liefde verhouding met India dat meer een belevenis is dan een vakantie
3. iKat met “Zoektocht naar…..een arts”, over het verschil tussen verwachting en ervaring
4. Corriedewinter (Corrie) met “Le Petit Malgache” tweedelige blog over een kleine ontmoeting met grootse gevolgen
5. Rhodaxx (Rhoda) met “One life, live it” over een ontroerende laatste reis van een hartsvriendin
6. Fransvdg (Frans) met “Overpeinzingen na een mooie reis”, over het contrast tussen armoede en schoonheid
7. Gerrit-Gaspedaal (Ron) met zijn tweedelige blog “Op zoek naar vaderland en moedertaal”, over bekentenissen en betekenissen
8. Laureen (Laureen) met “Bij de beesten af” over de redding van een eenzaam achtergelaten puppie.

Breng je stem uit op één van deze blogs. Dat kan tot vrijdag 7 september 12.00 uur. Vrijdagavond wordt de uitslag bekendgemaakt.