Leeuwarden

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Leeuwarden image

UITSLAG Reisreporters: van alle markten thuis

Leeuwarden
Nederland
Sidonius

UITSLAG Reisreporters: van alle markten thuis

Reisreporters kunnen in anderhalve dag de hele wereld over om hun inkopen te doen, te scharrelen over exotische markten, op souvenirs te jagen, benzine te tanken – zowel op het water als in de bush - en zelfs om hun grafsteen alvast te bestellen….

Dat is wel gebleken uit de enorme belangstelling op het weekendthema Winkelen. Hoewel wij even dachten dat de reisreporters een beetje thema-moe waren na een intensieve themaweek (buddhadag, bijbelse traditiesdag, wasdag, gehaktdag, visdag, alles was al voorbij gekomen!), kwam de stroom winkelend publiek toch goed op gang. Maar liefst 131 markten, soukhs, winkels van sinkel, tankstations, kramen, luxe shopping malls, groezelige stoepen en straten en zelfs het strand werden bezocht door kooplustige, in ieder geval nieuwsgierige, reisreporters. Door niets laten zij zich weerhouden om te zien wat een land allemaal te bieden heeft. Ze gaan zich te buiten aan snoep, ijs, nasi, krabben, exotische groenten en vruchten. Maar ook de souvenirs laten zij niet aan zich voorbij gaan, en zijn zelfs in staat om naar beneden te onderhandelen!! Er waren 46 foto's uit Afrika, 51 uit Azie, 16 uit Europa, 13 uit Zuid Amerika, 4 uit Noord en Midden Amerika en 1 uit Oceanie!

Uit deze enorme hoeveelheid foto’s moesten wij kiezen, bijna niet te doen! Uiteindelijk hebben we heldere criteria opgesteld: we willen in de top 10 foto’s uit alle werelddelen (we zijn tenslotte wereldreizigers), niet (te) toeristisch maar authenticiteit, van goede kwaliteit, origineel en met een vleug humor. Ga daar maar aan staan! Maar het is gelukt, en met trots presenteren wij de TOP TIEN van naar onze mening beste foto’s. De winnaar van de fotowedstrijd wint de prachtige lap stof uit Afrika.

Hier komt ie dan, de top 10:
10: Snoepwinkel , Australië van Danny Schoenmakers , omdat hij het verst moest reizen
9: Window shoppen, Noord Amerika, Diane Thoné, “wel kijken niet kopen”
8: Strandverkoop, Brazilië , Zuid Amerika, Louise Peters, humor!
7: Winkelwagen, Thailand Azië, Rik Nikele, de enige met de klant als hoofdonderwerp
6: Handelswaar, Turkije Midden Azië, Marjan, mooie detailfoto
5: Bloemenverkoper, Vietnam Azië, Willemien, een kleurige vrolijke foto
4: Markt, Mozambique Afrika, Zeester, mooi standpunt en zeer authentieke markt
3: Nighttime Arena Boulevard, Nederland Europa, MProphet Knappe avondopname!
2: 1)Straathandel, Ethiopië Afrika, door Mama-Afrika, sfeer en authenticiteit
2)Kleurrijke markt, India Azië Jelle van Donderen, indiaser kan het niet!

En….tromgeroffel……………THE WINNER IS…..
1: Sari uitzoeken + tip Sari dragen, India Azië, PETER DANIELSE. Topfoto door kleur en sfeer en met de leerzame tip de absolute nummer één. Van harte gefeliciteerd Peter!!!

We hadden nog een hele reeks eervolle vermeldingen, maar die passen helaas niet meer in deze blog. Leeu, Ilse87, HermanM, Konne, Ciske, TravelGoom e.v.a.: nèt buiten de prijzen gevallen…

De winnaar van de tips is Marjolijn, die veel nuttige souvenirtips gaf die tenminste mee te nemen zijn en ook nog eens mooi en creatief.
De winnaar van de (enige) blog is Doggie, die het presteert om haar man naar beneden te laten bieden en daarin nog slaagt ook! Een brutale reisreporter heeft de halve wereld.

Dank allemaal voor jullie enthousiaste deelname aan het winkelweekend, wij hebben er van genoten en hopelijk jullie ook!

Jeannette en Fransje (die doodmoe zijn en nu met de benen op tafel gaan uitrusten…).

Foto's

477b6.jpg
477b6.jpg
Sidonius