Nederland

Reisgids

Reistips

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Nederland image

WIJ STOPPEN ERMEE!

Nederland
Europa
Janhermens

WIJ STOPPEN ERMEE!

Lieve medereisreporters, ELKE foto en tip van ons is/wordt door een ANONIEME 1*stemmer fors omlaag gehaald, van 0,3 tot 0,6 per plaatsing. We zullen (voorlopig) ons account aanhouden, omdat anders vele reisreporters de door ons toegekende waarderingen zouden verliezen en daardoor een scheef beeld zou ontstaan!
We hebben jullie én de redaktie van Columbus meerdere malen gewezen op dit fenomeen, vorige week hebben we zélfs een lijst van onze laatste 10 foto's en tips (op dat moment) aan de redaktie gemaild waarin we precies aangaven waar en wanneer een anonieme 1*stemmer onze gemiddelde waardering fors onderuit haalde. Helaas had dit geen enkel resultaat en werd ons te verstaan gegeven dat:

"als iemand op een individuele foto of tip een 1 of een 2 geeft, dan is dat toegestaan. Hij of zij hoeft geen reactie te geven. Iemand kan vinden dat de foto of tip een 1 of 2 waard is, ongeacht hoe de andere Reisreporters er over denken.
Als het een corrigerende stem is (die dus niet de mening van die persoon weergeeft) dan mag dat niet, maar dat is bij een incidentele lage waardering natuurlijk niet te achterhalen. Daarom kijken we er ook naar in de grote lijn. Lage stemmers zitten er tussen en dat is inherent aan een ´openbare community´.
En nogmaals: als die persoon alleen maar 1-en geeft, dan hebben we hem of haar er zo tussenuit gepikt. Voor ons heeft iemand die bewust alleen lage waarderingen geeft ook geen toegevoegde waarde.
Om deze reden is het ook niet nodig om incidentele anonieme waarderingen telkens aan ons te melden, behalve als je denkt dat iemand je structureel omlaag stemt."

We kunnen deze reaktie van Columbus wél volgen, maar de termen 'corrigerend' en 'structureel' is wel degelijk bij onze afwaarderingen van toepassing.
We zullen dan ook de redaktie nog eenmaal de afwaarderingen van de laatste 7 foto's laten weten (als aanvulling op de lijst van vorige week) in de hoop dat ze tóch iets zullen ondernemen!

Voorlopig beperken wij ons tot het volgen en waarderen van jullie plaatsingen! We wensen jullie fijne kerstdagen en alle goeds voor het komende jaar, met vele prachtige reizen, foto's, tips en verhalen.
Jullie horen van ons, Jan en Christien