Luxemburg

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Luxemburg image

Mini-vakantie Luxemburg

Luxemburg
Europa
Kburgers1

Mini-vakantie Luxemburg

Wie er even tussenuit wilt en geen zin heeft om te vliegen raad ik aan Luxemburg te gaan bezoeken. Het land heeft mij aangenaam verrast. Het landschap is heel heuvelachtig en kenmerkt zich door landbouwvelden, mooie meren en rivieren en prachtige kronkel wegen door de bossen. Ga dus vooral de grote auto weg af, zet google maps aan en pak die heerlijke binnendoor wegen.

De trekpleisters in Luxemburg zijn vooral de kastelen. Die wij dus ook veelvuldig hebben bezocht. De kastelen stammen vooral uit de middeleeuwse tijd. Vaak als je het kasteel gaat bezoeken zie je het onderweg al kilometers ver op een hoge berg liggen. Machtig zoals deze vestigingen over het land heersten. Het kasteel van Vianden, Beaufort en Bourscheid zijn nog grotendeels (na restauratie) in tact. Terwijl andere kastelen meer als ruïnes nog tentoongesteld worden. Zoals de ruïne in Esch-sur-Sure en Brandenburg. Allemaal weer net iets verschillend van elkaar met een eigen stukje geschiedenis. Wij werden er enthousiast van.
Een bezoek aan de ruïne in Esch-sur-Sure hebben wij gecombineerd met een bezoek aan het natuurpark de Boven-Sure. Je kan langs een groot meer rijden/fietsen en veel mensen komen hier om lekker te zwemmen.

Naast de kastelen is Luxemburg stad zeker de moeite waard. De Adolfsbrug, Grund en de prachtige pleinen waaronder place d'Armes vonden wij leuk om te bezoeken. Daarnaast is het leuk een stuk van de Chemin de la Corniche te bewandelen. Deze wandelpromenade staat bekend als ‘mooiste balkon van Europa.’
Hou je niet van de grote steden dan is Echternach kleinschaliger en ook erg leuk om even te bezoeken.

Na een dagje stad zijn we de natuur weer ingedoken. In Luxemburg heb je de omgeving Mullerthal. Ook klein Zwitserland genoemd. Het is hier erg bosrijk en je kan er prachtig wandelen door bossen en langs grote rotsformaties. We zijn even bij de waterval de Schiessentümpel nabij Mullerthal geweest, een fotogeniek plaatje maar helaas erg toeristisch. Wat veel mensen nog niet ontdekt hebben is het wandelgebied nabij Bedfort. Hier vind je ook de Hohllay Cave. De grot is door de Romeinen uitgehold omdat ze de stenen nodig hadden voor de bouw van een Klooster.

Mocht je na een aantal dagen Luxemburg al gezien hebben dan is Trier in Duitsland echt de moeite waard. Dit is de oudste stad van Duitsland en ook hier vind je nog veel overblijfselen van de Romeinen terug.

Kortom genoeg te zien en dat op 3 uurtjes rij afstand van Nederland. Wij hadden het gevoel echt even op vakantie weg te zijn geweest.

Foto's

Schiessentümpel
Schiessentümpel
Kburgers1
Boven Sure meer, nabij Esch-sur-Sure
Boven Sure meer, nabij Esch-sur-Sure
Kburgers1
Luxemburg stad
Luxemburg stad
Kburgers1
Echternach
Echternach
Kburgers1