Napels

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Napels image

Napels

Napels
Italië
Gestreepteolifant

Eerst Napels zien en dan ...........

Italie is een land met vele gezichten maar eigenlijk altijd qua natuur, eten, architectuur interessant.
Napels is het centrum van de Commora, de Italiaanse maffia. Een aantal jaren geleden is hier een geweldige film over gemaakt. Het weerhoud veel mensen naar die regio toe te gaan en natuurlijk is het verstandig voorzichtig te zijn. Onze ervaring is dat het een geweldige stad is, liggende aan de zee. Wel kun je zeggen dat onder Rome de macht van de staat over gaat in de macht van de straat. Niet dat je als toerist er veel last van hebt want voor toeristen is Napels een vriendelijke en interessante stad.
Maar heel letterlijk is de macht van de straat terug te vinden in de verkeersregels. Er staan stoplichten maar die zijn volstrekt overbodig en maar weinig Napolitanen maken daar gebruik van of storen zich eraan.
Wij waren daar met onze eigen auto met Nederlands kenteken. In eerste instantie kom je bij een rotonde er niet aan te pas en wordt duidelijk dat je met het ritme van de stad mee moet anders wacht je tot sint juttemis.
De tip is, raampje open, arm eruit, wijds gebaren en een wat duurdere auto uitkiezen waarvoor je hem brutaal neerzet. Zij hebben net zoveel reden om niet tegen je aan te rijden als jij en in ons geval overkwam het ons een paar keer dat men, zij het op het laatst netjes remde en met een brede grijns ons voor liet gaan.
Wat ons betreft een bijna leuk spel dat een bezoek aan Napels een extra dimensie geeft. Verder geweldige musea bezocht en heerlijk gegeten om vervolgens langs de Amalfikust weer richting ons vakantieverblijf te rijden.