Gloucestershire

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Op zoek naar King Arthur

Gloucestershire,
Groot-Brittannië


Het spreekt tot de verbeelding, de legende van King Arthur. Zo ook bij mij en dus gaan we op zoek naar de grot waar koning Arthur's beenderen begraven zouden liggen, wachtend tot het moment dat Engeland hem weer nodig heeft.

Het kleine en oude natuurreservaat waar de grot ligt heeft mede dank zijn bewoner een magische sfeer. Een voetpad loopt tussen het bladerdak van het bos van de parkeerplaats naar de grot. Er zijn veel holtes in de rotsen om te ontdekken en hobbels en hellingen langs het pad,. die ontstaan ​​​​zijn door de uitgebreide en eeuwenoude winning van de kalksteen eronder.

De grot zelf is van kalksteen en ligt aan de voet van een lage klif in het natuurgebied. Het is niet duidelijk hoe of waarom de grot in verband werd gebracht met koning Arthur. Sommigen zeggen dat het een rol speelde in de vroege legende van koning Vortigern, een inheemse Britse koning die vocht tegen de binnenvallende Angelsaksen, terwijl anderen suggereren dat het eigenlijk deel uitmaakte van een taalkundige verwisseling ('Deu Arth' was de oude Welshe naam voor de heuvelfort bij Little Doward en wordt ook beschouwd als 'met betrekking tot Arthur')..

Je mag in het bos wandelen van zonsopkomst tot zonsondergang en het is er zeker niet druk (begin mei). Je kan het beste rijden via de A40, dan richting Dowards Hill / Biblins. en parkeren op een onbeduidende kleine parkeerplaats langs de weg voor maximaal 5 auto's. (coördinaten: N 51° 50.235 W 002° 39.628) Dit gebied is een geweldige omgeving om te verkennen maar wees voorzichtig, vooral met kinderen, want er zijn enkele steile hellingen. De gevaarlijkste afgronden zijn omheind.