Engeland

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Engeland image

Highlights Cornwall

Engeland
Groot-Brittannië
Hillebrand

Highlights Cornwall

Cornwall
Het meest Zuidelijke puntje van Engeland wordt gekenmerkt door een prachtig lange kustlijn en een lieflijk binnenland. Fraaie baaien, grillige rotsformaties, lekkere zandstrandjes, pebble beaches, mooie haventjes. Het sub-tropisch klimaat is er prima (voor Engelse normen). Aan de kust groeien zelfs palmbomen.
Wij hebben tijdens onze augustus vakantie een aantal plaatsen en gebieden bezocht. De plekken die op ons de meeste indruk hebben gemaakt waren: St. Michaels Mount, St. Ives, Mullion Cove, Kynance Cove en Cadgwith.

St. Michaels mount
is een eiland dat via een pad te bereiken is als het eb is. Rondom het eiland en het kasteel zijn veel verhalen en mythes ontstaan. Het ene verhaal nog sterker dan het andere. Erg leuk om daar eens wat over te lezen. Wij vonden het een prachtige plek. Zeer de moeite waard om rond te lopen en het kasteel te bezoeken. Voor de kinderen was er door de National Trust een puzzletocht gemaakt zodat ze zich tijdens de wandeling niet verveelden. Dit is wel een slim idee dat je op meer plekken in Engeland ziet. Tijdens de puzzel wandeltocht kom je achter veel wetenswaardigheden over de historie en achtergrond van het kasteel. Niet alleen voor kinderen leuk dus, maar voor het hele gezin.

St. Ives
Al eeuwenlang heeft St. Ives een enorme aantrekkingskracht op schilders en andere kunstenaars vanwege het prachtige licht van de Zuid Engelse kust. Het licht is bijzonder fraai, dat is waar, maar dat zie je op meer plekken langs de kust. Wij vonden de sfeer in de stad met al zijn kleurrijke vissershuizen, mooie baaien waar volop gezwommen wordt, gezellige terrassen en mooie winkeltjes vooral erg leuk. Een stadje met een erg prettige sfeer.

The Lizard
The Lizard is het meest zuidelijke gebied van Engeland. Land’s End wordt die eer vak toegeschreven, maar dit is e place to be! Prachtige dorpjes en en landschappelijk erg fraaie kustlijn. Wij hebben Kynance Cove, Mullion Cove, Lizard Point en Cadgwith bezocht. Alle plekken zijn zeer de moeite waard om te bezoeken, maar Cadgwith en Kynance Cove sprongen er wat ons betreft bovenuit.
Kynance Cove is landschappelijk fantastisch. Als je naar de parkeerplaats rijdt dan heb je het idee dat je gewoon over de heide rijdt, maar zodra je aan de rand van het water – ongeveer 60 meter boven de zee – staat dan zie je pas hoe fraai het allemaal echt is. Prachtige rotsformaties en mooie baaitjes. Tijdens eb kun je hier heerlijk zonnen en zwemmen. Tussen de rotsen zijn zandstrandjes waar je heerlijk kunt badderen in het ijskoude water. De zandstrandjes lenen zich bij eb ook voor een spannende ontdekkingstocht langs de rotsen en grotten. Je kunt ook bovenlangs lopen via het kustpad. Het kustpad is prachtig en verbindt alle mooie plekken. Dagen kun je er wandelen en onderweg in een leuke B&B tot rust komen bij een heerlijke English Cream Tea.

Cadgwith is een klein authentiek visserplaatsje waar nog actief gevist wordt. Er staan erg mooie cottages en er is een prachtig haventje. Alle cottages zijn fraai versierd met bloemen en planten in de tuin, in potten en hanging baskets. Je snapt soms niet hoe het mogelijk is dat je zoveel bloemen in 1 pot kunt krijgen. Het ziet er allemaal erg vrolijk uit. In de smalle straatjes zijn veel gelegenheden te vinden om lekker te eten en te drinken. Vooral de vers gevangen vis, krab en kreeft vinden hier gretig aftrek. Je kunt je eigen visje bij wijze van spreken volgen vanaf het moment dat de boot op het strand aankomt totdat het je maal op je bord gepresenteerd wordt. Verser kan niet. Op het strandje zijn allerlei mooie steentjes te vinden. Vanuit Cadgwith kun je het kustpad weer volgen. Je hoeft het niet helemaal te lopen om te genieten van de meest indrukwekkende uitzichten over de kustlijn. Een aanrader!

Foto's

ab311.jpg
ab311.jpg
Hillebrand
5b4c2.jpg
5b4c2.jpg
Hillebrand
bb262.jpg
bb262.jpg
Hillebrand