Groot-Brittannië

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Groot-Brittannië image

Vaarvakantie Narrowboat 5

Groot-Brittannië
Europa
Jan10e

Vaarvakantie Narrowboat 5

Dag 10 t/m 12
Hier dan eindelijk het laatste blog van onze narrowboat vakantie uit 2017. Dacht dat ik dat allang had geupload. Ik zie dat foto’s bij deel 4 zijn verdwenen? Maar kan ze op dit moment niet toevoegen. Waar is de bewerkingsknop gebleven? Nou niet getreurd, hier dan het laatste deel. Deel 5. Weer met foto's.

We hebben dus een gast aan boord. De ochtendrituelen duren wat langer. Uitgebreid ontbijtje natuurlijk en dan is het weer trossen los.
Het varen op het Llangollen kanaal is een heen en weertje. Omgekeerde volgorde van het heentraject. We herkennen het e.e.a. maar soms ziet het er toch anders uit. Natuurlijk nog weer even Ellesmere in. We maken gebruik van dezelfde overnachtingsplek bij brug 46 als op de heenweg. Lekker rustig.
De volgende dag varen we wel Witchurch in en moeten dus een draai maken. Deze keer gaat ie goed.
Dan nog de Groundley Brook locks. En als we die genomen hebben lijkt het ons een goed plan voor een wijntje en maken een reservering voor ‘The Horse and Jockey’. De laatste overnachting met onze gast aan boord.
De vaartocht met onze Narrow boat is bijna ten einde. Na een lekker ontbijtje gooien we de trossen weer los… nog een paar bruggen en dan zijn we terug in Wrenbury Mill.
We dralen niet lang en brengen onze gast met de auto terug naar Llangollen waar haar auto staat. Omdat ze nog een flinke rit naar Londen voor de boeg heeft gebruiken we alleen nog de lunch samen. We kiezen voor het restaurant naast de brug. ‘The Corn Mill’.
Na haar te hebben uitgezwaaid gaan we nog wat van het achterliggende gebied van Llangollen bekijken. Ik was eerder niet zo ver gekomen met de 1e wandeling, dus nu met de auto tot het lieftallige kerkje dat boven aan de ‘bron’ (Horse Shoe Fall) van het Llangollen kanaal staat. Er is nog iemand aanwezig en mogen ook nog even binnen kijken. Helaas was het boek om je handtekening te zetten niet aanwezig.
We rijden op ons gemak weer naar Wrenbury Mill. Beetje weemoedig. Leuke tijd gehad. Maar we hebben nog 1 dagje. Omdat we met de boot alleen maar een namiddag en avond in Chester zijn geweest rijden we er in een uurtje naar toe. Gaan o.a. naar het Narrowboat & Canal museum. Ook leuk als je niet zelf met een Narrowboat hebt gevaren.

De stad Chester is wat kleiner als York, maar dezelfde sfeer. Leuke bijzondere straatjes met diversiteit aan winkeltjes. Kan prima als alternatief voor Christmasshopping dienen. Prachtige kathedraal, de stadsmuren en diverse pleinen met o.a. ook het stadhuis.
Terug in Wrenbury Mill gaan we als afscheid nog weer een stoofpotje eten in de ‘The Dusty Miller’.

We pakken al het meeste in voordat we gaan slapen, want de boot moet morgen op 09.00 ‘opgeleverd’ worden. En een beetje proper achterlaten vind ik niet meer dan normaal.
De boot is echt een comfortabel onderkomen. Het leven gaat traag. Dus heerlijk zen...

12 daagse Narrowboat Vaarvakantie: Een enorm leuke ervaring en zeker geen spijt dat we het vaargebied Llangollen Canal hebben gekozen.

Handige websites:
https://www.waterwaysholidays.com
http://www.canaljunction.com
www.abcboathire.com

Foto's

Rivier Dee in Llangollen
Rivier Dee in Llangollen
Jan10e
t Kerkje bij Horse Shoe Falls
t Kerkje bij Horse Shoe Falls
Jan10e
Horse Shoe falls
Horse Shoe falls
Jan10e
Narrow boat and Canal museum in Chester
Narrow boat and Canal museum in Chester
Jan10e
Gezellig winkelen in Chester
Gezellig winkelen in Chester
Jan10e
In de Kathedraal
In de Kathedraal
Jan10e
Kathedraal Chester
Kathedraal Chester
Jan10e