Beieren

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Beieren image

Köglhütte am Aachensee: twee puntjes op de o maken het verschil.

Beieren
Duitsland
CSmetsers

Köglhütte am Aachensee: twee puntjes op de o maken het verschil.

Na een vakantie in de Lienzer Dolomieten hadden we afscheid genomen van het kleine hotelletje Gribelehof waar we een hele week lang verwend waren door het aardige personeel.
Gribelehof lijkt van buiten op een kasteeltje maar het heeft ook de charme van een knusse oude boerderij, het is echt een heel bijzonder logeeradres.
Toen we richting Duitsland reden wisten we eigenlijk nog niet waar we onze laatste dagen van onze vakantie door zouden brengen en daarom reden we maar op goed geluk de grens over.
Uiteindelijk kwamen we die middag aan bij een dorpje aan de Aachensee.
Daar vonden we een pension waar we met open armen werden ontvangen.
Na een lekker welkomstdrankje besloten we op advies van de pensionjuffrouw naar de Köglhütte te gaan wandelen waar de dochter van de pensionjuffrouw de scepter zwaaide en op ons zou wachten met een "schnaps".
Vol goede moed wandelden we omhoog en na heel wat zweetdruppeltjes kwamen we aan bij een verlaten hut waarop de naam Koglhütte stond vermeld.
We snapten er niets van maar een oud boertje gaf ons desgevraagd de oplossing.
"Dit is de Koglhütte", zei hij, "als jullie naar de Köglhütte willen moeten jullie op de berg aan de overkant van het dal zijn, jullie zijn de verkeerde berg opgewandeld".
Er zat niets anders op dan de berg weer af te dalen en aan de overkant van het dal de berg weer op te klimmen.
Twee bergen op één dag, eigenlijk was het teveel, maar laat in de middag bereikten we toch de Köglhütte waar de lachende dochter van de pensionjuffrouw met een heerlijk drankje en brood met ham op ons zat te wachten.
Ze moest nog veel harder lachen toen ze ons verhaal hoorde.
Twee puntjes op een o kunnen een wereld van verschil maken....