Brussel

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Brussel image

Brussel

Brussel
België
WesselSteinhaus

To Paris by bike - een adempauze

Een adempauze

Aangezien het fysiek toch een stukje pittiger is geworden had ik voor de volgende dag een korte etappe gepland, 30 kilometertjes fietsen naar Leuven. De tocht ging voorspoedig, zonder al te veel moeilijkheden arriveerde ik rond het middaguur in Leuven. Echter had nog niemand gereageerd op mijn couch surf verzoeken. Het enige waar ik nu zin in had was een bed. Dus zo ging ik alle hostels in Leuven af, er waren vier hostels. De eerste drie waren of dicht of al volgeboekt, zodoende was mijn enige optie zo’n verschrikkelijk keten hostel. Zo’n hostel zonder ziel dat enkel en alleen opgericht is om geld te verdienen. Een schril contrast met de gastvriendelijkheid van de couchsurfers. Maar beter dit dan nog half slapend door de stad te wandelen. In het hostel was nog een gemengde kamer vrij, waar ik voor nu in mijn eentje in lag. Een aangename verrassing want dat kon ik wel gebruiken. Eerst een kleine power nap en daarna de stad bekijken. Helaas viel ik niet in slaap, dus ging ik maar eerder de stad in. In de avond liep ik lekker zonder mijn fiets door Leuven heen, een verademing om eens niet die fiets bij me te hebben. En wat een mooie stad is Leuven trouwens, ik denk dat dit een beetje het Utrecht van België is. Een stad in de schaduw van Brussel vol met studenten.

Toen ik later op de avond terugkeerde naar mijn kamer kwam ik tot de onaangename verrassing dat ik twee buren had gekregen. Niet zomaar buren, eentje lag aan een soort beademingsapparaat en de andere was aan het snurken alsof hij een heel oerwoud aan het kappen was. Dit resulteerde er helaas in dat de nodige uren slaap gereduceerd werden, tot wederom krap aan twee uurtjes.

Met het slaap nog in mijn ogen zette ik de volgende dag koers richting Brussel. Dit was wederom een aangename route. Er was blijkbaar een mooie fietsroute aangelegd tussen Leuven en Brussel, dus ik kon gewoon de bordjes volgen.
Wat was het heerlijk om in Brussel aan te komen, een prachtige en enorme stad. In de auto vind ik het al prachtig om in een grote stad te rijden, maar op de fiets is het minstens net zo mooi! Heerlijk slalommend door het turbulente verkeer heen. Er gebeurt constant wat om je heen als je hier fietst, magnifiek!

Helaas had ik voor Brussel ook nog geen couchsurf adres, van de ongeveer vijftien verzoeken had nog niemand positief gereageerd. In een grote stad is het blijkbaar een stuk lastiger. Logisch natuurlijk want hier krijgen ze de wereld aan verzoeken. Rond zes uur besloot ik dan toch maar om naar een hostel te gaan. Geen slechte beslissing, want in dit hostel kreeg ik zowaar mijn eigen penthouse, voor mij alleen! Een grote kamer met een enorm dakterras. Zo he, wat heb ik genoten van de luxe en het heerlijke bed!

Zo werd ik vanochtend heerlijk wakker! En loop ik nu door de prachtige straten van Brussel, wat ook weer een prachtige stad is! Een soort van combinatie tussen Amsterdam en Rotterdam, tussen oud en nieuw. Tussen de collosale oude gebouwen staat overal weer nieuwbouw wat een prachtig en uniek levendig beeld geeft.

Inmiddels ben ik een tikkie verkouden en doe ik het rustig aan, voor vanavond heb ik een couchsurf en voor morgen ook al. Vanavond slaap ik wederom in Brussel en morgen slaap ik in een mooi bosgebied zo’n 70 kilometer ten zuiden van Brussel. Joe!