Sri Lanka

Reisgids

Reistips

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Sri Lanka image

één met de natuur in Denyaya

Sri Lanka
Azië
CDahlkamp

één met de natuur in Denyaya

Maanden ben ik bezig geweest met het zorgvuldig uitstippelen van onze route in Sri Lanka. Wat waren we blij toen het reisadvies ,enkele weken voor ons vertrek, werd bijgesteld naar een positief reisadvies.  Onze eerste plaats van bestemming was Habaraduwa , vlakbij Unawatuna. Dinesh ,van Island Vibes Tours,  brengt ons met zijn tuktuk vanuit Habaraduwa naar Deniyaya.We hebben daar een lodge geboekt bij Natural Mystic Sanctuary.

De reis duurt zo'n twee uur en onderweg genieten we van het uitzicht en de uitleg van Dinesh. Het is lastig te vinden en men heeft ons van tevoren laten weten dat we een rivier moeten oversteken , maar na een poosje rondrijden, zoeken en vragen vinden we dan toch eindelijk de rivier waar we moeten oversteken. Dus backpack op de rug en door de rivier wadend vervolgen we onze weg naar de accommodatie. Zo wandelen we ongeveer een kwartiertje door en worden begroet door twee honden. We hebben het gevonden! Het ligt midden in de jungle en wordt gerund door een Duits echtpaar. Helaas viel de ontvangst wat tegen en loopt alles niet op rolletjes daar, maar het uitzicht vanaf je lodge en de omgeving zijn werkelijk prachtig. We zwemmen wat in het meertje bij de rivier en mijn echtgenoot krijgt er een gratis fishspa van de lokale vissen. De zonsondergang vanaf je hangmat bekijken is het ultieme vakantiegevoel.

 's Nachts slapen we met de deuren open en struikelt mijn echtgenoot , bij de nachtelijke toiletgang, over een hond! De hond schrok er niet eens van en heeft heerlijk geslapen.

Via de accomodatie hebben we een excursie naar het Sinharaja forest geboekt op de dag van ons vertrek. Wat was het daar prachtig. Heerlijk om rond te wandelen in de jungle en te genieten van alles wat de natuur ons biedt.

Foto's

Wat een genot om zo wakker te worden...
Wat een genot om zo wakker te worden...
CDahlkamp