Sri Lanka

Reisgids

Reistips

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Sri Lanka image

Reisverslag Sri Lanka

Sri Lanka
Azië
Geervannesmeed

Reisverslag Sri Lanka

"Ayubowan Yaluva" ....

Goede dag vrienden.
Bij mijn al eerder geplaatste tip "Parel van de Indische Oceaan" vermeldde ik:
Sri Lanka!! Hoe kom je daar bij? Dat is het land van Tamil Tijgers, de tsunami en de gevolgen ervan die tot op de dag van vandaag nog zichtbaar zijn, de jaarlijks terugkerende ellende vanwege de hevige moessonregens, een torenhoge inflatie, hoge werkeloosheid, slechte infrastructuur en corruptie! Dat klopt allemaal, maar dat is slechts één kant.... Jammer als je dáár voor weg blijft, want het vroegere Ceylon, de “traan van India”, heeft ook nog een andere kant én..... de mensen daar zullen onze euro's de komende jaren nog heel goed kunnen gebruiken. Als toerist zul je van die negatieve aspecten niets merken; het is inderdaad de Parel van de Indische Oceaan waar de klant (de toerist) nog altijd koning is...
___________________________________________________________________________________________________

Niet voor niets wordt Sri Lanka namelijk “de Parel rond de Evenaar”, of "Parel van de Indische Oceaan" genoemd. Ondanks zijn beperkte oppervlakte (ongeveer anderhalf keer zo groot als Nederland) heeft het land namelijk heel veel te bieden: een grote diversiteit aan natuur, cultuur en historie en vooral de rijke afwisseling in dit alles.
Sri Lanka, oftewel: “Sri Lanka Prajathanthrika Samajavadi Janarajaya” betekent letterlijk ‘het schitterende eiland’.
Tijdens onze rondreis zagen we een machtig mooie natuur, cultuur en een vriendelijke bevolking.
Het land heeft het hele jaar door een aangenaam klimaat tussen de 28 en 34 graden, met regelmatig een stevige tropische plensbui, waarbij het water met bakken tegelijk uit de lucht komt vallen.
Wij zagen, hoorden, voelden, roken en proefden dié schitterende kant. Het is inderdaad een parel. Daar gingen we dus voor.

Wil je meer weten over onze belevenissen in dat mooie land, ga dan naar: reisverslag Sri Lanka

Op die site staat ons hele reisverslag, met de erbij horende foto's en heerlijke Sri Lankaanse muziek op de achtergrond, om in de juiste sfeer te geraken.

Foto's

52331.jpg
52331.jpg
Geervannesmeed
a1817.jpg
a1817.jpg
Geervannesmeed
81dd2.jpg
81dd2.jpg
Geervannesmeed
8d0b2.jpg
8d0b2.jpg
Geervannesmeed
a1817.jpg
a1817.jpg
Geervannesmeed