Gobiwoestijn

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Gobiwoestijn image

van Ger tot Ger

Gobiwoestijn
Mongolië
Kristy

van Ger tot Ger

Een trip door Mongolië in een oud Russisch rammelbusje is niet te missen in je reislijstje. Met driver en gids ineen die alleen het woordje ‘pipi’ kan verstaan en met als favoriete muziek Lady Gaga is het genieten geblazen.
Overnachting in een Ger met alle luxe die je nodig hebt. Precies: een bed! Als je geluk hebt, één met teken. Dat geluk had ik. Het is heerlijk warm dankzij een kachel die stookt op kamelenkak. Het sanitair is zeer hygiënisch; de natuur.
U boekt uw trip op basis van volpension. Wat voor eten je krijgt, is en blijft een verrassing. Zelfs achteraf!
Overdag rijd je door de mooiste natuur zonder wegen of paden van Ger naar Ger. Het landschap wisselt ieder uur en zo ook het weer. Van woestijn tot berglandschap en van aangenaam zonnetje tot sneeuwstormen. Je komt onderweg niemand tegen, af en toe een herder die je de weg wijst. Je droomt weg en vraagt je af waar deze herder zijn Ger heeft aangezien we in the middle of nowhere zijn of hoe je de weg kan vinden zonder…weg!
Kindjes die genieten van je aandacht omdat je met ze voetbalt en die je hun favoriete muziek laten horen; Celine Dion met het nummer van de Titanic. Iedere nacht een andere Ger om te slapen, zelfs voor de gids een verrassing die aanklopt met de vraag of er voor ons een plekje was.
De gastvrijheid van de mensen die je zonder schaamte en tanden zaten te bekijken is hartverwarmend. In de avond genieten van de zonsondergang aan een meer, op een paard of aan een zelfgemaakt kampvuur. Mongolië is absoluut onze ultieme reisbestemming!

Foto's

eb724.jpg
eb724.jpg
Kristy
46c3d.jpg
46c3d.jpg
Kristy
ef8b4.jpg
ef8b4.jpg
Kristy