West Maleisie

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

West Maleisie image

Tropische ziekte; creeping eruption

West Maleisie
Maleisië
Marjoleinderoos

Tropische ziekte; creeping eruption

Vakantie in Azië, heerlijk! We zijn natuurlijk niet voor niets voor de 4e x richting Azië gegaan.

We vinden het echt heerlijk om op blote voeten te kunnen leven! En dat was natuurlijk vooral op de Perhentian Islands zo!
Je loopt je huisje uit en met een paar stappen sta je op het strand! Heerlijk! Ook alle tafeltjes van de restaurantjes stonden op het strand. Wat een vakantie gevoel.
Tja, en als ik aan zo'n tafeltje zat, dan vond ik het een leuk spelletje om met mijn voeten te graven en een bult te maken van het zand!

In de vakantie heb ik rare uitslag gekregen op mijn linker voet. We hadden eigenlijk geen idee wat het was. Zou ik voor iets aleergisch zijn? Ben ik gestoken/geprikt door iets? Geen idee. Wel jeukte het enorm!

We zaten nog geintjes te maken, dat het misschien wel een beest in mijn voet was...Het leek net of iets zich onder mijn huid verplaatste....
Op een gegeven moment ging het zelfs pijn doen.

Eindelijk thuis ben ik natuurlijk direct naar de huisarts gegaan. Ik heb er eigenlijk geen moment aan gedacht om op vakantie nog naar een dokter te gaan. Wel heb ik een aantal keren met een sok aan geslapen, want ik had geen idee of het misschien besmetelijk was.

De dokter zei dat ik de 7e in een week was en pakte gelijk zijn camera. Hij vond het maar wat interessant. Achteraf heb ik zelf ook nog een paar foto's naar hem gemaild. Ik had op vakantie nl. steeds foto's gemaakt van mijn voet.

Op onderstaande link kan je het hele verhaal lezen.

Om kort te zijn: ik had een creeping eruption.
Het is een sterk jeukende door een worm veroorzaakte infectieziekte van de huid (letterlijk: "kruipende worm in de huid").
Deze worm heeft een kat of hond als gastheer. De larven van deze worm dringen de intacte menselijk huid binnen o pdie delen van de huis die met de grond, waarop de kat of hond zijn ontlasting heeft gedaan.

Ik kreeg van de dokter een pillenkuurtje mee. 3 dagen 2 pillen per dag.
De bijwerkingen waren ook niet echt prettig: maagklachten en jeuk (en bultjes) over mijn hele lichaam!!! Om gek van te worden!

Mijn pillenkuur is nu afgelopen..dus ik hoop dat het wormpje dood is!
En vraag mij niet wat er met dat dode wormpje gebeurd, want daar wil ik niet over nadenken!
De jeuk neemt langzaam af en mijn voet gaat er ook iets beter uit zien.

Achteraf weet ik dat ik de volgende keer toch zoveel mogelijk op slippers ga lopen! En ook zal ik niet meer met mijn voeten in het zand spelen als ik aan een tafeltje zit!
Misschien ook een tip voor jullie!

Oja...deze 'ziekte' komt voor in Azië, Afrika en Midden-Amerika

Als je meer wilt weten over deze aandoening, of wilt weten waar het voorkomt;
http://www.huidarts.com/cgi-bin/patinfo.pl?cgifunction=form&fid=1031408816

(Over deze infectieziekte heb ik ook een tip geplaatst! Dus als je wilt stemmen...ga je gang!)

Foto's

13a20.jpg
13a20.jpg
Marjoleinderoos