Bali

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Bali image

Bali

Bali
Indonesië
Mousta

Duiken op Bali

Eindelijk was de tijd aangebroken om naar Amed te gaan om daar te duiken, deze plaats was mij aangeraden door de duikwinkel in mijn woonplaats.
Ook had hij mij een duikschool aangeraden aldaar en dat was Jukeng divers.
Nou ik moet zeggen dat hij gelijk had, heel profesioneel alles.
Omdat ik nog maar 4 duiken gedaan had in totaal moest ik dus 's morgens eerst het zwembad in, om te kijken wat ik vergeten was, maar dat viel mee.
Daarna meteen de 60 jaar oude Jeep in en crossen maar naar Tulamben, onderweg reed hij nog een hond dood die vechtend over straat rolde met een andere hond.
Bij Tulamben gingen we eerst de buitenkant van het wrak wat daar al 65 jaar ligt bekijken en dat was schitterend, de mooiste vissen en schitterend koraal.
Op onze planeet hebben we meer water dan land, maar weinig mensen gaan duiken, ze weten niet wat ze missen.
De volgende duik gingen we het wrak in en dat was niet zo prettig want ik dacht dat ik niet naar boven kon bij een noodopstijging maar dat viel mee.
De foto's waren allemaal mislukt, terwijl ik toch een witbalans gemaakt had op diepte, maar de flitser stond nog aan.( terwijl dit toch op het witbalans kaartje stond dat ik bij mij had)
De volgende dag had ik weer de zelfde Divemaster, Brata een hele aardige en kundige Balinees.
De echt gelovige Balinezen duiken niet omdat er geesten in de zee zitten, maar deze Brata wel.
Onder water als mijn lucht op was gaf hij mij zijn reserve mondstuk en konden wij wel 50 min onder water blijven.
Bij het foto's maken hield hij mij stil zodat ik geen koraal raakte, mijn vinnen deed hij aan en mijn masker smeerde hij in met tandpasta elke duik en dat vond deze oude man wel prettig.
Dus echt een kundige divemaster en een fijne vent.
Het was klasse duiken aan de oostkust veel vissen, alleen het zicht was niet denderend maar dit komt door het regenseisoen.
De accomodatie en het eten en de duiken zijn erg goedkoop, dus dit is een echte aanrader.
Dus je bent nooit te oud om te leren duiken, gewoon doen dus want beneden voel je weer zo nieuwsgierig en speels als een kind.
Gerard