Bali

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Bali image

Bali

Bali
Indonesië
Mousta

oplichting op Bali

Het heeft een tijdje geduurd en nu heb ik besloten om deze blog te plaatsen.
Dit omdat ik zelf ook in de verleiding gebracht werd en er niet gelijk op reageerde, beetje boter op mijn stomme kop.
Een van de laatste dagen op Bali word ik aangesproken door een man op straat, die mij vraagt waar ik vandaan kom en hoe ik heet.
Omdat dat elke dag 10 maal gebeurd vertel ik dat ik een blanda ben en mijn naam Gerard is.
He zegt de nette meneer ( John) ( maar zijn ene oog loenste dus ik was gewaarschuwd ) mijn zus gaat binnenkort werken in het AMC in Amsterdam als verpleegster.
Nou dan is jou zus wel heel fortuinlijk is mijn antwoord.
Maar of ik zijn zusje dan wat tips kan geven ivb met haar verhuizing omdat het een heel ander land is en zo.
No problem zegt deze eikel en ik stap in een mooie auto en we rijden naar een klasse woning in een buitenwijk van Denpassar.
Aldaar word ik ontvangen door een nette meneer( Anton) van ongeveer 70 jaar.
Oja ik vergeet te vertellen dat er in de auto een zeer aantrekkelijke dame ( Ira) zit van plus minus 40 jaar die mij het idee geeft dat ik een zeer aantrekkelijke man ben door mijn been en lijf te strelen telkensmale.
Nu ben ik net als elke man een beetje ijdel op dit punt maar ik kreeg nu toch een beetje vreemd gevoel daar ik weet dat ik geen bouwval ben maar alles word toch wel binnenkort onbewoonbaar verklaart.
Maar ik word met koffie ontvangen en 20 min later krijg ik een lunch, daarna word mij verteld dat de verpleegster naar het ziekenhuis is met haar moeder.
De nette oude man verteld dat hij werkt bij Millenium in Kuta als kaartendeler en dat als ik langskom daar dat hij mij matst omdat ik zijn kleine meisje ga helpen in Nederland ( IK HEB NOG NIKS BELOOFD)
Hij legt mij dit spelletje uit en het is erg simpel zodat naar 10 min ik dit snap, daarna legt hij mij uit hoe hij mij gaat seinen
om te vertellen wat de volgende kaart is die hij deelt zodat ik mij niet dood koop.
Met zijn linkerhand zal hij seinen wat de kaarten zijn van mijn tegenspelers.
Anton verteld mij dan dat er zo een rijke zakenman komt uit Singapore die bij hem komt kaarten omdat hij zelf een iligaal Mahjong en kaarthuis heeft en of ik hem uit de brand kan helpen want de andere speler heeft afgezegt, hij wil mij wel 200 dollar lenen om deze stommeling samen wat geld af te zetten.
Overdondert door alles zit ik even later tot mijn stomme verbazing met 800 dollar gewonnen geld voor mijn neus, alleen omdat de man tegenover mij zo hautain is, is dat het enigste dat mij tegenhoud om te stoppen.
Naast mij zit de mooie dame met haar poezelige handje gevaarlijk dicht bij mijn edele delen, suptiel zachtjens duwend dat ik door moet gaan met gokken.
Dan zegt de eikel dat dit de laatste pot is want hij moet weg, ik krijg de hoogste kaarten die er zijn en hij gooit 3 dikke bundels geld op tafel en zegt dat dit 30 000 dollar is en gokt alles.
Of ik ook maar wat cash kan laten zien.
Nou houd mijn vrouw mij niet kort maar dit is toch wel te gortig, waarop hij zegt een paar duizend dollar is ook goed.
Dit is voor mij de limit, ik voelde al dat dit niet goed zat maar nu moet ik mij hier uitwurmen
Ik neem Anton apart en zeg ik dat dit niet klopt en je de boel niet zo kan belazeren, waarop hij zegt dat ik alles kwijt ben en hem 200 dollar schuldig ben.
Nadat ik Anton gezegt dat ik voor dat geld zijn huis is ga verbouwen stelt hij voor om mij thuis te brengen.
Ira is niet meer lief voor mij maar ik heb mijn geld nog en daarbij heb ik genoten van een paar stomme oplichters, mijn dag is goed alleen geen foto's deze dag.
Gerard