Hongkong image

Hongkong


Reviews

Hongkong
China
Ajdrent

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

* Welk cijfer geef je deze bestemming?
* Welke Columbus Factor geef je deze bestemming?
hoe bijzonder is deze plek en hoe ver ga je buiten de gebaande paden?
1. Platgelopen door massa's toeristen
2. Veel toeristen, maar nog te doen
3. Gebaand pad, maar toch rustig
4. Bestemming buiten de gebaande paden
5. Wauw, hier voel je je nog een echte ontdekkingsreiziger
Wanneer was je hier?
Je review moet minstens 150 en mag maximaal 1500 karakters bevatten. Momenteel zijn het 0 karakters.
Nog een pluspunt
Nog een minpunt
9
China Hongkong
Saskiahamminga was hier 30 Jun 2019
Volgens onze zoon "het mooiste wat hij ooit gezien had": de Symphony of Lights in Hongkong. Deze betoverende lichtshow op de skyline van de stad kun je iedere avond om 20.00u bekijken in de Victoria Haven. Op een aantal plaatsen langs het water kun je ook de bijbehorende muziek erbij horen, van het Hong Kong Philharmonic Orchestra. Dit is in de omgeving van het Hong Kong Cultural Centre in Tsim Sha Tsui en bij het Golden Bauhinia Square in Wan Chai. Je kunt ook de app downloaden en de muziek zelf beluisteren. Deze lichtshow wordt wel een van de meest spectaculaire lichtshows ter wereld genoemd. Het is adembenemend om de lichten en kleuren boven op de gebouwen te zien flitsen en bewegen op de muziek. Wij genoten ervan tijdens een tussenstop naar Australië, een prachtige belevenis!
Stad
 • ook leuk met kinderen
 • veel te doen!
 • heerlijk eten
 • Lekker chaotisch
 • Totaal andere cultuur
 • Indrukwekkende lichtshow
 • druk
 • Vochtig warm buiten, airco koud binnen
Review geplaatst op 2019-09-04
9
China Hongkong
Inez was hier 15 Mar 2018
Sluit je ogen en laat me raden waaraan je denkt bij Hongkong: flitsende neonlichten, wolkenkrabbers, noodle-kraampjes waarbij je bij vaal TL-licht met chopsticks je dim-sum uit een bamboe-kommetje probeert te versmaden. Misschien zie zelfs een time-lapse van verkeer aan je voorbij gaan in deze high-tech stad. Het is het New York van Azië, of toch niet? Je hebt gelijk! Maar, net als bij alle andere bestemmingen kun je zo ver van de gebaande paden afwijken als je zelf wilt. Het altijd drukke Kowloon, de spectaculaire lichtshow op de kade van Victoria Harbour, en het befaamde uitzicht vanaf Victoria’s Peak in Hong Kong moet je natuurlijk ervaren, maar wist je dat Hongkong uit wel 263 eilanden bestaat? En dat je dus binnen een half uur boven op een berg, in de natuur, of op het strand kunt zijn? Mijn persoonlijke favoriet is de wandelroute genaamd Dragon’s Back, waarbij het pad op gemiddeld 250 meter hoogte, over een grote heuvelrug inderdaad veel weg heeft van een drakenrug. Schrik niet als je opeens iets voorbij ziet scheren, het is waarschijnlijk geen draak, maar een paraglider, één van de populairste activiteiten in dit gebied. De grote verrassing komt op het einde, na een urenlange wandeltocht waarbij je uitkomt in het surfdorpje Tai Long Wan, gelegen aan Big Wave Bay. Neem dus je zwembroek mee, en minimaal 60 HK dollar, zodat je als afsluiter van een heerlijk biertje kunt genieten op dit relaxte strand van Hongkong!
Stad
 • Dichtbij de stad, makkelijk bereikbaar
 • Voor de beginnende/ gemiddelde wandelaar
 • Eindpunt is een ware verrassing!
 • Populaire route, je bent hier niet alleen
Review geplaatst op 2018-03-15
8
China Hongkong
Adriana was hier 15 Mar 2018
Hong Kong is een overweldigende metropool met ontelbare wolkenkrabbers, shopping malls en neonlichten. Het is een combi van een drukke stad afgewisseld met rustige en minder drukke en toeristosche plekken (zoals kleine parken midden in de stad). Voor de 'food' liefhebbers; uitdagende streetfood (typisch: fishballs en stinky tofu) en heerlijke dranken zoals cocosmelk en bubble tea. Het nachtleven is bruisend, zowel locals als expats kom je tijdens het uitgaan tegen. Er zijn tevens avonden waarop de dames gratis dranken aangeboden krijgen. Tot slot, biedt de stad bergpieken (hiken) en tropische eilandjes, heldere stranden. Wanneer je de stad beu bent kun je een dagtrip maken naar een van de nabij gelegen eilanden.
Stad
 • Verborgen natuur
 • Drukte
Review geplaatst op 2018-03-15