Cesky Raj

'490535' door photofreak '490535' door photofreak

TsjechiëCesky Raj

TsjechiëCesky Raj

Boheems paradijs

photofreak

Het Boheems Paradijs (Tsjechisch: ?eský ráj) is een middelgebergte in het noordoosten van Bohemen, Tsjechië. Sinds 1955 is het een beschermd natuurgebied onder de naam ChKO ?eský ráj. De hoogste berg van het gebergte is de Kozákov, in de buurt van Turnov, met een hoogte van 744 meter. Het Boheems Paradijs is vooral bekend van zijn "rotsensteden" van zandsteen. Tot aan de 19e eeuw werd het Boheems Paradijs Terra Felix genoemd, wat "het gelukkige land" betekent. Het is een geweldig gebied om te wandelen. Je moet wel veel klimmen en dalen. En sommige gedeelten zijn heel smal en loop je tussen die hoge rotsen, echt geweldig!

'490576' door photofreak '490576' door photofreak

TsjechiëCesky Raj

TsjechiëCesky Raj

Boheems paradijs 2

photofreak

De vorige foto is van onderen gemaakt. Deze vanaf het hoogste punt. Wel even klimmen maar dan heb je een geweldig uitzicht. Hier kan je ook zien dat die kloof best wel nauw is.

'523423' door Suuzer '523423' door Suuzer

TsjechiëCesky Raj

TsjechiëCesky Raj

Het Boheems Paradijs

Suuzer

Cesky raj of het Boheems Paradijs is een middelgebergte in het noordoosten van Bohemen, Tsjechië. Het is prachtig natuurgebied, bekend om zijn "rotsensteden" van zandsteen. Je vindt er hoge bergen en grillige rotsformaties. Het gebied strekt zich uit vanaf de rand van het Reuzengebergte tot aan Centraal-Bohemen. Over de kronkelende wandelpaden kun je de hele dag heerlijk wandelen. In de winter kun je er zelfs skiën en langlaufen. De Prachovské rotsen zijn een prachtig klimgebied waar elke bergbeklimmer zich helemaal kan uitleven. De rechtopstaande rotsen en stenen wisselen elkaar af met kleine meertjes en dalletjes.

'487867' door Alberdien '487867' door Alberdien

TsjechiëCesky Raj

TsjechiëCesky Raj

Boheems Paradijs,...P

Alberdien

Het Boheems Paradijs, Cesky Raj, is een prachtig gebied in het noorden van Tsjechië. Bijzonder door de bossen en de bijna mystieke rotsformaties. Op dit punt kijk je erover heen, maar je kan er ook onderlangs lopen. Wij waren niet in Tsjechië voor vakantie, maar om te klussen bij bekenden, dus hebben maar een uurtje rond gewandeld in het oostelijke deel Prachovske Skaly. Toch zeker de moeite waard, maar maak er maar een dagtrip van.

'490608' door photofreak '490608' door photofreak

TsjechiëCesky Raj

TsjechiëCesky Raj

Detail Boheems...para

photofreak

Nog eentje van het Boheems paradijs. Dit keer een detailfoto van die prachtige rotsen. Hier zijn ook al die lagen goed te zien. Ben je in Praag, dan zeker dit gebied ook even bezoeken, echt de moeite waard.