Spanje

Reisgids

Reistips

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Spanje image

101 routes door Spanje en Portugal / Girona, Tossa de Mar, Figueres in het Noord-Oosten van Spanje / Puur genieten !!!!!!!!! (deel 2).

Spanje
Europa
Nelita

101 routes door Spanje en Portugal / Girona, Tossa de Mar, Figueres in het Noord-Oosten van Spanje / Puur genieten !!!!!!!!! (deel 2).

Tossa de Mar - Girona - 35 km.
Girona - Anglés - Lloret de Mar - 70 km.

Woensdag gingen we naar Girona.
Ditmaal niet versierd zoals tijdens het bloemenfestijn in mei, maar desondanks nog steeds een schitterende stad.
Na enkele uurtjes in de stad doorgebracht te hebben reden we tegen de klok in terug naar Tossa, door aan de westkant de stad uit te gaan en via Anglés en Vidreres uiteindelijk in Lloret de Mar uit te komen.
Van hieruit is het nog ruim tien kilometer langs de kronkelende kustweg naar Tossa de Mar.


Tossa de Mar - Mataró - 55 km.
Mataró - Granollers - Sabadell - 45 km.
Sabadell - Vidreres - Tossa - 90 km.

Op donderdag reden we langs de kust richting Barcelona en sloegen ter hoogte van Mataró linksaf de heuvels in.
Via Granollers kwamen we in Sabadell uit waar één van de belangrijkste kleinere vliegvelden van Spanje ligt.
Dit veld is een belangrijk les- en onderhoudscentrum en de thuisbasis van de brandweerhelikopters.
Het kostte toch enige moeite om het vinden, dus eenmaal op het terras ervan bleven we dan ook lekker lang genieten van de ijsjes die ze voor ons in de kantine hadden bewaard, terwijl de vliegtuigen en helikopters af en aan vlogen. Terug richting Girona reden we meer landinwaarts en sloegen voor het laatste stuk weer de weg in via Lloret naar Tossa.

Tossa - Girona - Figueres - 70 km.
Figueres - La Jonquera - Frankrijk - 20 km.

Vrijdagmorgen namen we bij het laatste ontbijt op het strand afscheid van dit schitterende stadje en vertrokken goed op tijd richting Frankrijk.
Ditmaal reden we over de oude hoofdweg, die begint in Madrid en via Zaragoza, Girona en Figueres tot aan de Franse grens loopt.
In Figueres, de geboorteplaats van de wereldberoemde surrealistische kunstenaar Salvador Dalí, stopten we voor de koffie en om even een rondje door het centrum te lopen.
Dalí is hier overal duidelijk aanwezig.
Zelfs het museum dat aan hem gewijd is, is geheel volgens zijn stijl gebouwd met gigantische eieren bovenop torentjes en overal op de wanden bruine stenen schildpadjes in plaats van de meer gewone ornamenten zoals op de historische gebouwen in Salamanca en Girona.
En verder natuurlijk talloze winkeltjes waar allerlei door de kunstenaar ontworpen en door hem geïnspireerde surrealistische artikelen verkocht worden, zoals beeldjes van een olifant met verschrikkelijke lange giraffe-benen.
Wij hebben twee ontbijtbordjes en mokken gekocht waar mieren overheen lopen………….

Na Figueres was het nog maar een klein stukje naar de drukke grensplaatsen La Jonquera aan de Spaanse en Le Perthus aan de Franse zijde.
Hier steken de Fransen en de Spanjaarden de grens over om in elkaars landen goederen te kopen die in eigen land duurder zijn.
Van hieruit was het nog zo´n 200 kilometer naar Carcassonne en kwam er ook aan deze fijne vakantie een eind.
======================

Dit is ook het einde van de 20.000 kilometers die wij tijdens onze 101 routes door Spanje en Portugal gemaakt hebben. De eerste reis dus in juli 1998 en de laatste in oktober 2001.
Het was heerlijk om alles weer zo terug te beleven en dankzij de vele foto´s die mijn dochter allemaal gescand heeft, kwam dit allemaal weer boven in mijn herinnering.
Ik hoop dat jullie het leuk vonden om met mij mee te reizen.
Jullie reactie´s vond ík heel erg leuk !!
Dit was een hele fijne manier om de winter door te komen !!

Foto's

988b4.jpg
988b4.jpg
Nelita
e89c9.jpg
e89c9.jpg
Nelita