Spanje

Reisgids

Reistips

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Spanje image

101 routes door Spanje en Portugal / Girona, Tossa de Mar, Figueres in Noord-Oost Spanje / Puur genieten !!!!

Spanje
Europa
Nelita

101 routes door Spanje en Portugal / Girona, Tossa de Mar, Figueres in Noord-Oost Spanje / Puur genieten !!!!

Girona en Noord-Oost Spanje.
Puur genieten !!

1 oktober 2001 vertrokken we voor een korte vakantie van vijf dagen in Noord-Spanje.
We vlogen met de Ierse maatschappij Ryanair, die tegen hele gunstige tarieven vluchten verzorgt vanaf Charleroi naar onder andere Carcassonne in Zuid-Frankrijk, een middeleeuws stadje in de Languedoc.
Naast een prima bestemming voor wijngekken is dit een prima beginpunt voor een vakantie in Spanje.
De plaats ligt namelijk zo´n 150 kilometer van de Spaanse grens en het Iberisch schiereiland is dan ook heel snel over de goede Franse hoofdwegen in minder dan twee uur te bereiken of nog sneller over de snelweg met tol.
De route RN113 voert van Carcassonne naar Narbonne aan de Middellandse Zee en dan verder over de RN9 naar Perpignan en de grens.
We kwamen pas tegen vier uur ´s middags aan, dus na het ophalen van de huurauto zijn we naar Perpignan gereden om te slapen in een voordelig Formule 1 – motel.

Port Bou - Tossa de Mar - 140 km.

De volgende dag reden we niet via de hoofdweg naar Spanje, maar langs de kust via Port Bou, om het oostelijke uiteinde van de Pyreneeën heen.
Rond de Cap de Creus, de landtong ter hoogte van de stad Figueres, volgen de badplaatsen als Llanca, L´Estartit en Rosas elkaar op.
Llanca is een heel rustig dorp, waar het gros van de inwoners een respectabele leeftijd heeft en hier ook de oude dag slijt.
Verderop is de kuststrook redelijk druk, maar er heerst een veel gemoedelijker sfeer dan de populaire en veel meer bevolkte plaatsen als Llorte de Mar en Salou.

Bij Empuriabrava, een heel apart dorp met een netwerk aan kanalen waaraan huizen met eigen aanlegsteigers zijn gebouwd, zijn we gestopt op het vliegveldje.
Dit is een parachutistencentrum.
Net als windsurfers die naar speciale plekken trekken om de hele vakantie lang hun sport te beoefenen, zoals in Tarifa aan het zuidelijkste puntje van Spanje, zitten hier parachutisten van over heel Europa, en daarbuiten, gebroederlijk bij elkaar en worden ze hoogstens één of twee keer per dag enkele kilometers omhoog gevlogen om vervolgens vrijwillig eruit te springen en terug naar de aarde te keren met hopelijk een zachte landing aan het einde van de rit.
Dit aparte en ontspannen, vredelievende volk leeft voor de adrenaline die vrijkomt bij het springen.
Voor dit doel heeft het veldje, vanwaar ook rondvluchten gemaakt kunnen worden, een clubhuis en herberg.
Hier kunnen de jumpers, als ze niet door de lucht zweven, zich vermaken.
Ook is er een kleine vloot van in de bontste kleuren beschilderde propellertoestellen.

Via verschillende andere dorpen waaronder Platja d´Aro, waar we een half jaar eerder hadden overnacht, reden we naar Tossa de Mar.
Dit stadje was ons toen zo goed bevallen dat we hadden besloten om ditmaal hier te overnachten.
Het plan was om twee nachten in Tossa te blijven en voor de laatste nacht terug te rijden naar Carcassonne, maar aangezien Frankrijk ons helemaal niet trekt, bleven we die derde nacht ook maar waar we zaten.

Het hostal waar we geboekt hadden, San Eloy, was heel wat anders dan wat we ons voorgesteld hadden.
Het ligt op een mooie locatie een stukje buiten Tossa, aan de weg naar Girona en lijkt van buiten op een kasteel, compleet met torentje.
Eenmaal binnen de muren blijkt het een appartementencomplex te zijn, gebouwd in drie verdiepingen rond enkele zwembaden en recreatieruimtes heen.
Achterin het park, bij de tennisbaan, staat een apart gebouw met een stuk of zes kamers erboven en op de begane grond een restaurant.
Een heel apart geheel dus, wat vooral bevolkt bleek te zijn door Engelsen, die per chartervlucht op de luchthaven van Girona aankomen.
Bij de receptie zijn allerlei excursies te boeken en er rijdt een regelmatige buspendeldienst naar Tossa.
Met de auto zaten we binnen enkele minuten in het gezellige stadje, waar we ons prima wisten te vermaken op en rond de boulevard en het kasteel.
In plaats van te ontbijten in het restaurant van San Eloy gaven we er de voorkeur aan om dat te doen op het strand van Tossa…….
680 woorden !! dus……….even stoppen en verder lezen in het volgende blog !!

Foto's

0a94f.jpg
0a94f.jpg
Nelita
d300c.jpg
d300c.jpg
Nelita