Granada

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Granada image

Granada

Granada
Spanje
Vikimertens

Geen rechtstreekse vluchten GGRRR!!!!

Vandaag heb ik eindelijk de Oké gekregen van mijn moeder: ze wilde al erg lang met mij op vakantie. Dus had ik haar een bestemming laten kiezen en zou ik alles regelen voor de tickets. Vorige week had ik toevallig een super aanbieding gevonden, net naar Granada, waar mama dus heen wilt. 255€ voor 5 dagen hotel en vlucht inbegrepen.
Dit was een butenkansje dus bracht ik m'n moeder op de hoogte. De actie liep voor vluchten tussen 01/03/09 en 30/03/09.
Ze zei me dat ze er even over moest nadenken en haar agenda moest nakijken of dit wel lukte. Oké, geen probleem... maar laat het niet te lang duren want dan verloopt de actie!
Nu, bijna 1.5 weken later kreeg ik bericht dat ik mocht boeken. Ze was het even vergeten na te kijken. Dus ik meteen op het internet en wat bleek; de prijs is verdubbeld. Heel deze voormiddag heb ik aan het zoeken geweest naar goedkope vluchten en accomodatie. Bovendien leerde ik dat er geen rechtstreekse vluchten zijn vanuit Brussel naar Granada maar dat je steeds moet overstappen in Madrid of Barcelona.
Hierdoor verlies je enorm veel tijd. Door een stommiteit van mezelf heb ik er dan nog voor gezorgd dat we de volle 5 dagen in Granada verblijven ipv een tussenvlucht naar Sevilla of dergelijke te maken...

Geen goed begin dus!!! Helaas heb ik er nu echt de pest in gekregen. We betalen nu 417.99€ per persoon voor het hotel en de vlucht. Komen pas aan om 17u50 en blijven dus heel de tijd in Granada. Tenzij... Wie heeft er tips voor bezienswaardigheden, uitjes, activiteiten,... voor in Granada of daarbuiten? Zijn er nog andere dingen buiten het alhambra? Is het zo dat je voor het alhambra te bezoeken moet reserveren? (God verhoede dat ik dit dan ook nog zou moeten missen!!!)
Kan je met het openbaar vervoer nog andere plaatsjes bezoeken en wat dan precies.

Ik heb nog 3 maanden de tijd om het uit te vissen want ik vertrek op 09/03/2009. En ik reken een beetje :) op mijn collega reisreporters voor de beste tips!! Alle hulp is welkom!