Granada

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Granada image

Alhambra

Granada
Spanje
Iwjhsantegoeds

Alhambra

Vanochtend eerst ontbeten in het hotel (de Carrefour gaat pas om 10.00 uur open) en vervolgens richting het Parque de las Ciencias gelopen, waar we op de hop on-hof off bus (we moesten onze investering er wel uit halen) zijn gestapt. Na een 1¼ uur rijden (de bus rijdt maar één richting op) kwamen we aan bij het Alhambra.
We hadden vooraf een kaartje gekocht op internet waarbij we het tijdstip van 12.30 uur hadden aangegeven om Palacios Nazaríes te bezoeken. Omdat de bus er zo lang over had gedaan, moesten we ons haasten om op tijd bij de ingang te zijn. Eénmaal binnen het paleis moet je een route lopen die je door de verschillende zalen voert. Helaas waren de twee topstukken van het paleis (Patio de los Leones en Sala de los Reyes voor onderhoud gesloten. Vervolgens Alcazaba bezocht, de resten van oude gebouwen en gelegen tegenover Palacios Nazaríes. Je hebt vanaf hier wel een mooi uitzicht op de stad. Vervolgens op naar Generalife, het tuinencomplex van het Alhambra. Hier heb je mooie vijvers en Escalera del Agua, een watertrap waarbij de leuningen bestaan uit stroompjes water.
Vervolgens hebben we de bus terug genomen richting Plaza Nueva en vanuit daar hebben we een wandeling gemaakt door de wijk Albaicín, vanuit je het Alhambra goed kunt zien liggen. Onderaan de wijk stroomt de rivier de Darro (al stond er zeer weinig water in) en het bovenste gedeelte van de wijk verken je via kleine straatjes en trappetjes. Deze Moorse woonwijk is door de UNESCO erkend als wereldcultuurerfgoed.
Weer naar beneden teruggewandeld uit de wijk kwamen we uit bij de Kathedraal, die nu wel geopend was. Deze kathedraal is echt groot en hoog! Het goud dat in de verschillende kapellen verwerkt zit, is helaas redelijk verweerd. Het valt ons op dat in geen enkele kerk die we bezoeken er nog de mogelijkheid bestaat om een kaars op te steken (alleen zo’n lampje, maar dat is niks). We wilde ook nog de Capilla Real bezoeken, maar die wordt helaas ook gerestaureerd.
Voordat we de stadbus weer richting hotel namen, hebben we nog gezellig wat gedronken in een café in de buurt van Plaza Nueva, waar we bij elk besteld rondje weer een gratis bordje tapas kregen. Dat is nog eens service!

Foto's

f71b2.jpg
f71b2.jpg
Iwjhsantegoeds
b2686.jpg
b2686.jpg
Iwjhsantegoeds
b2686.jpg
b2686.jpg
Iwjhsantegoeds
c7612.jpg
c7612.jpg
Iwjhsantegoeds
c7612.jpg
c7612.jpg
Iwjhsantegoeds