Castilla y Léon

Castilla y Léon is qua oppervlakte (94.226 vierkante kilometer) de grootste regio van het land. Je kan in de regio een aantal schitterende plaatsen bezoeken. Zo ligt bijvoorbeeld het historische Salamanca in Castilla y Léon, een stad met één van de oudste universiteiten van Europa. Ook kun je Avila bezoeken, een prachtige stad die wordt omsloten door imposante romaanse muren. Andere mooie steden zijn Zamora, León, Burgos en Segovia.

Informatie over Castilla y Léon

Beste foto's & tips van Castilla y Léon

'499937' door agrotewal '499937' door agrotewal

SpanjeCastilla y Léon

SpanjeCastilla y Léon

Weidebeekjuffer

agrotewal

Deze prachtige juffer bleef gelukkig lang genoeg stilzitten om een foto te maken. Ik heb er veel zien vliegen in natuurparken in Spanje, maar volgens Wikipedia is het een algemene soort die ook veel voorkomt in ons land. De weidebeekjuffer (Calopteryx splendens) is een 45 à 48 mm grote Juffer die in Nederland en België vrij algemeen voorkomt. De soort is over vrijwel heel Europa verspreid. De weidebeekjuffer vliegt van mei tot begin augustus bij voorkeur bij langzaam stromende beken, maar ook bij rivieren. (wikipedia)

'483243' door jacomien '483243' door jacomien

SpanjeCastilla y Léon

SpanjeCastilla y Léon

Heel natuurlijk

jacomien

In de grote Kathedraal van Burgos is iedere zondag een kerkdienst die het bezoeken waard is. Al is het maar om het prachtige jongenskoor te horen en te zien. De jongens op de foto moeten zingen en ondanks dat ze er bijna engelachtig uitzien met hun witte kledij zijn het gewone jongens die nog een beetje in toom gehouden moeten worden...:)) Ze gedragen zich verder heel keurig maar moeten in rijen van twee naar binnen. Want natuurlijk moet de orde er een beetje zijn. Eenmaal in de Kathedraal zingen ze de sterren van de hemel. De lichtstraal hier komt van buiten en schijnt nog net even op een natuurlijke manier op een aantal van deze "sterren" ! Tip: Ga, kijk, luister en kom vooral wat vroeg zodat je ook de geweldige kerkklokken hoort beieren voor de dienst begint. Heel indrukwekkend! En niet alleen op zondag zijn er diensten maar bijna op alle uren van de dag vindt hier wel "ergens" in de kerk een dienst plaats! We zijn op weg naar Santiago de Compostella en hebben bij Bilbao een auto gehuurd.

'501647' door agrotewal '501647' door agrotewal

SpanjeCastilla y Léon

SpanjeCastilla y Léon

Weidebeek juffers in.

agrotewal

Wanneer je de nationale parken in Spanje bezoekt kan het niet anders of je ziet de meest mooie landschappen en insecten aan je voorbij trekken. Hoces del Rio Duraton np, is voor mij één van de mooiste parken. De gieren zweven door de lucht en als het meezit zie je de nodige waterjuffers en bijzonder vlinders. Ik heb altijd gedacht dat waterjuffers en libbeles het liefst bij het water zaten, maar de weidebeekjuffer heb ik vooral in het bos gezien.

Laat kaart zien

Laatste Castilla y Léon artikelen

Top 6 roadtrips: van onverhard tot onvergetelijk

De ultieme roadtrip heeft het in zich om alles even te laten voor wat het is – je rijdt weg met grote nieuwsgierigheid en openheid voor het onbekende. Wij gingen je voor.

De ultieme roadtrip heeft het in zich om alles even te laten voor wat het is – je rijdt weg met grote nieuwsgierigheid en openheid voor het onbekende....