Spanje

Reisgids

Reistips

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Spanje image

Eten in een michelinster restaurant

Spanje
Europa
CDahlkamp

Eten in een michelinster restaurant

Met onze zoon maak ik een city tripje naar Valencia en genieten we  van de cultuur die deze stad ons biedt. Zo huren we fietsen en rijden langs toeristische plaatsen zoals de "stad van kunst en wetenschap", maar ook minder bekende plaatsen zoals Port Saplaya. Port Saplaya ligt op nog geen 40 minuten fietsen van Valencia en is een gezellig en kleurrijk havenstadje. Uiteraard genieten we van voortreffelijke  tapas en de overheerlijke sangria , en dat alles met een heerlijk lentezonnetje in februari!

We bezoeken de door de reisgids aangeraden tapasbar in Valencia en wachten tot er een plaatsje vrijkomt. Het is er megadruk met locals maar wat zijn de tapas daar lekker!!

De hele week zoeken we naar een restaurant wat een Michelinster bezit en waar, je pal onder datzelfde restaurant , gerechten uit dezelfde keuken kunt nuttigen.  Het gaat om het restaurant El Poblet van Chef Quique Dacosta. Pal onder El Poblet zit zijn restaurant Vuelve Carolina. Je kunt hier bijzondere tapas eten of een 'menu del dia' , het menu van de dag. 

Pas op de laatste avond van ons verblijf in Valencia, blijkt dat ons hotel, Sweet Continental,  naast het restaurant ligt!! Iedere keer als we langs het smalle restaurantje liepen dachten wij dat het een bar was. Hilarisch! We besluiten onze laatste middag te gaan lunchen en betreden het smalle gebouw binnen. Het restaurant ziet er hip uit met houten muren en er is veel gebruik gemaakt van planten.

Hier zit je dus , in tegenstelling tot de gasten van El Poblet, aan de prachtige gekleurde bar. 

Gasten van El Poblet zitten achterin en op de eerste etage, aan tafeltjes. 
We bestellen onze gerechten en zien hoe onze gerechten aan de bar worden bereid. Verser kan niet! Vervolgens worden onze gerechtjes prachtig opgemaakt aan ons uitgeserveerd  en het is dan ook een lust voor het oog om de gerechten te zien. Het eten is er zalig en zeker het geld waard. Zalig!

Ben je een keer in Valencia en heb je geen geld over voor een Michelin ster lunch/diner  dan is dit een prima alternatief! Wel de beleving niet de kosten

 

 

 

Foto's

Vuelve Carolina binnen
Vuelve Carolina binnen
CDahlkamp
overheerlijke gerechten
overheerlijke gerechten
CDahlkamp