Barcelona reviews

Schrijf als eerste een review!
8
Spanje Barcelona
Dianadm was hier 31 Mar 2019
In Barcelona wemelt het van de streetart. Sinds het begin van deze eeuw trekt de Catalaanse hoofdstad graffiteros aan van over de hele wereld. Hierdoor is het straatbeeld verfraaid en zijn de lelijke elementen in de stad weggewerkt. In tegenstelling tot veel andere steden zijn hier geen grote murals, maar kleine, subtiele kunstwerkjes. En juist omdat de werken klein en minder prominent aanwezig zijn, zijn ze moeilijk te vinden. De oplossing hiervoor is een streetart-tour waarbij je samen met een local op zoek gaat naar de mooiste werken. Dat is dubbel leuk, want je komt op plekken die je zelf niet zou vinden en leert tegelijkertijd meer over de stad. Samen met Mike van Barcelona Street Style Tour verkennen we de wijken El Borne en Barri Gòtic, Je moet hier goed om je heen kijken om alle kunstwerkjes te ontdekken, dit varieert van kleine mozaïeken tot beeldjes en mooi beschilderde deuren. Achter ieder kunstwerk schuilt wel een verhaal of een boodschap. Barcelona Street Style Tour organiseert iedere dag twee tours. Meedoen is gratis, maar het is wel gebruikelijk om achteraf een fooi te geven.
Stad
  • het 'andere' Barcelona
  • 'ontdekkingstocht' - leuk om te doen
  • leerzaam
  • geen
Review geplaatst op 2019-05-14
10
Spanje Barcelona
Chantal was hier 15 Mar 2018
Barcelona is zeker een tien waard. Toen ik daar aankwam voelde ik me meteen op mijn gemak. HEEL veel mooie bezienswaardigheden, zoals de sagrada, de mooie fontijn op de berg montjuic, de oude straatjes, mooie oude kloosters en nog VEEEL meer. Ik heb het heel erg naar mijn zin gehad en de mensen daar waren ongelofelijk aardig. Helaas bleef ik daar maar 5 dagen, maar ik had er graaaag een hele maand willen zitten. Barcelona is een drukke/grote stad en ik raad het je ook zeker aan als je het leuk vind om verschillende plaatsten te zoeken en benieuwd bent naar de verschillende dingen op een plaats. Barcelona is namelijk heel kunstzinnig en je vind heel veel mooie dingen terug.. Dus nog nooit hierheen geweest? Dan zou ik het zeker doen!
Stad
  • De verschillende dingen die er te doen zijn. Er is gewoon zoveel moois te zien!
  • Wat iets minder was is dat het ONGELOFELIJK druk is. Je vind daar heel weinig plekken of het is vol.. Maarja ik snap het wel want dat is natuurlijk teverwachten van een grote beroemde stad.
Review geplaatst op 2018-03-15
9
Spanje Barcelona
silvija was hier 30 Apr 2017
Barcelona is een bruisende, typisch spaanse stad. Groots, wijds, feestelijk en vooral erg spaans. Grote lanen, veel palmen. Uitgestrekt richting strand, maar ook zeker de intimiteit van de kleine winkelstraten,een fijne sfeer, voelt veilig aan. Nog voldoende pareltjes om te ontdekken o.a. het Sant Pau hospital. Wat een pareltje! Natuurlijk moet je tapas gaan eten, met op numero uno mijn favoriet de kroketjes! Ook het aquarium , waar mijn dochter graag heen wou (en ik mijn bedenkingen bij had) bleek verrassend goed onderhouden en zeer groots opgezet te zijn, het zal er prachtig uit! Pak de tram, stap zomaar ergens uit en ontdek de paden die nog niet belopen zijn door toeristen. Ook de gotische wijk met haar bijzonder fotogenieke toegangspoort doet je terugwanen in de middeleeuwen! Flaneer over de rambla, bezoek de kleurrijke markt. Geniet van Barcelona in al zijn spaanse kleurrijke facetten!
Stad
  • veel te ontdekken
  • geen
Review geplaatst op 2017-06-09
10
Spanje Barcelona
Barcelona is zeker een tien waard. Toen ik daar aankwam voelde ik me meteen op mijn gemak. HEEL veel mooie bezienswaardigheden, zoals de sagrada, de mooie fontijn op de berg montjuic, de oude straatjes, mooie oude kloosters en nog VEEEL meer. Ik heb het heel erg naar mijn zin gehad en de mensen daar waren ongelofelijk aardig. Helaas bleef ik daar maar 5 dagen, maar ik had er graaaag een hele maand willen zitten. Barcelona is een drukke/grote stad en ik raad het je ook zeker aan als je het leuk vind om verschillende plaatsten te zoeken en benieuwd bent naar de verschillende dingen op een plaats. Barcelona is namelijk heel kunstzinnig en je vind heel veel mooie dingen terug.. Dus nog nooit hierheen geweest? Dan zou ik het zeker doen!
Stad
  • De verschillende dingen die er te doen zijn. Er is gewoon zoveel moois te zien!
  • Wat iets minder was is dat het ONGELOFELIJK druk is. Je vind daar heel weinig plekken of het is vol.. Maarja ik snap het wel want dat is natuurlijk teverwachten van een grote beroemde stad.
Review geplaatst op 2016-09-08
10
Spanje Barcelona
Globetrotterjohn was hier 31 May 2016
Dit hele oude Romaanse Kerkje, straalt nog de rust uit van echte christelijke devotie. Het heeft jaren lang buiten de stadsmuren gelegen, waardoor het een doelwit was van allerlei plunderingen. Er wordt aangenomen dat de kerk uit 911 dateert. De kerk bevindt zich in de wijk Raval en kwam in de 14e eeuw binnen de bescherming van de stad te liggen. Het heeft meerdere bestemmingen gehad, zoals een school. Het is sedert de 19e eeuw een nationaal monument. Er wordt een kleine entreeprijs gevraagd. Op 100 meter afstand zit een leuk café met terras, waar je rustig kan zitten en de bewoners van deze wijk kan observeren, voor of na je bezoek aan de kerk.
Stad
  • Mooie plek om te mediteren
  • mooie foto's maken
  • beperkte openingstijden
Review geplaatst op 2016-12-04
7
Spanje Barcelona
ChantalvanHoek was hier 30 Apr 2016
Deze fontein is zeker een bezoekje waard, zowel overdag, als 's avonds. Overdag kun je hier heerlijk rondstruinen, genietend van de omgeving en je hebt er een mooi uitzicht over de stad. Wij waren er op de late ochtend, dus het was er nog niet zo druk, maar ik kan me voorstellen dat wanneer je later gaat, het er wemelt van de toeristen. Ook stopte rond een uur of 1 de fonteinen ermee. Waarom dat was, weten we niet. Later die week zijn we ook nog een keer 's avonds geweest om de lichtshow te zien. We dachten ons goed ingelezen te hebben en dat de show tot middernacht zou duren, dit was niet het geval, dat is alleen in het hoogseizoen. Let daar dus op als je hier in het laagseizoen naartoe gaat. Ook zal het dan veeeeel drukker zijn, dus let op zakkenrollers.
Stad
  • Mooi uitzicht over de stad
  • Niet te druk, als je op de juiste tijd gaat
  • Zakkenrollers
  • Straatverkopers
Review geplaatst op 2016-11-15
8
Spanje Barcelona
ChantalvanHoek was hier 30 Apr 2016
Achter de Ramblas ligt de Foodhall van Barcelona. Wat voor etenswaar je ook bedenkt, je kunt het er vinden. Vis, vlees, kruiden, brood, fruit en groenten. Van alles. Je kunt het meenemen om thuis te bereiden, maar je kunt er ook uit de vuist eten, lopend of aan een van de barretjes. Wat minder smakelijk, is om te zien hoe een schapenhoofd ontleed wordt, daar liep ik met een grote boog omheen. Wel genoot ik van de plakjes serranoham en de kaasblokjes die je er in een puntzakje kunt kopen.
Stad
  • Heel veel lekker eten
  • Niet te duur
  • Druk
  • Vislucht (maar dat hoort er bij)
Review geplaatst op 2016-11-07