Andalusie image

Andalusie


Reviews

Andalusie
Spanje
Eelcoh

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

* Welk cijfer geef je deze bestemming?
* Welke Columbus Factor geef je deze bestemming?
hoe bijzonder is deze plek en hoe ver ga je buiten de gebaande paden?
1. Platgelopen door massa's toeristen
2. Veel toeristen, maar nog te doen
3. Gebaand pad, maar toch rustig
4. Bestemming buiten de gebaande paden
5. Wauw, hier voel je je nog een echte ontdekkingsreiziger
Wanneer was je hier?
Je review moet minstens 150 en mag maximaal 1500 karakters bevatten. Momenteel zijn het 0 karakters.
Nog een pluspunt
Nog een minpunt
10
Spanje Andalusie
Imke van der Veen was hier 30 Sep 2019
Andalusië heeft mij gepakt als geen andere bestemming waar ik ooit ben geweest. Vooral Sevilla was voor mij over de top mooi. Het was alsof ik thuiskwam en ik hier ook thuis hoorde te zijn. Het landschap in Andalusië is bizar mooi. Overal waar je met de auto rijd kun je genieten van het uitzicht. Ook de steden hebben een bepaalde sfeer in zich hangen, en elke stad is hierin weer anders. Je voelt de geschiedenis van een stad zodra je erin binnenloopt. Ik hoop hier zelf snel weer terug te kunnen keren en ik zou het ook iedereen aanraden!
Regio
 • Mooie landschappen
Review geplaatst op 2019-12-01
7
Spanje Andalusie
MarryvanderGeest was hier 31 Mar 2018
We wilden de natuur in in een warm land maar dan ook er niet te ver weg van Nederland. Dan kom je in april toch al snel uit in Spanje. Waar voor ons nog genoeg te ontdekken valt. Even ten noorden van Granada en de siërra Nevada zag ik op de kaart 'Parc natural de las sierras de Cazorla, Segura y las Villas liggen. Het strategisch gelegen Hornos bleek een goede keus. Wat een onwijs ruig gebied. Schitterende rotspartijen. Sneeuwresten op de toppen en smalle bergwegen. We zagen al snel bergbokken en geiten. Het stadje Hornos is ligt tegen een berg geplakt en heeft een schitterend uitzicht over het Embalse del Tranco gevuld met water uit de bron van de Rio Quadalquivir die door heel Andalusie stroomt om bij Cadiz de zee in te stromen. Ons hostel el Miriador ligt aan de rand van Hornos en heeft geweldig uitzicht over het meer . De uitbaters , spaanse Esther en nederlandse peter zijn vriendelijk en spontaan. Hulpvaardig, weten te vertellen over de streek waar het goed wandelen is en hebbende boel keurig op orde. Het streek ontbijt was heerlijk, de kamer schoon en goed. Prima douche en qua sfeer helemaal goed. We hebben goed kunnen wandelen in het ruige en rustige gebied waarbij we veel wild zagen ( slang, hagedissen, eekhoorns, herten en bergbokken. Schitterende bloemen en fris stromende rivieren maakten het gebied voor ons helemaal af. Een aanrader dus!
Regio
 • echte ruige natuur en weinig toerisme
 • weinig cafeetjes dus neem lunchpakket mee
Review geplaatst op 2018-04-28
8
Spanje Andalusie
Neretslok was hier 30 Nov 2016
Tussen Almeria en Granada in Andalusie ligt Desierto de Tabernas. Dit is een heuse, officiële woestijn. Een van de droogste en heetste ter wereld. Onvoorstelbaar, maar hier valt dus nagenoeg nooit regen en het wordt in de zomer steevast meer dan 45 graden. In de winter valt dat mee. De temperatuur is dan is ongeveer 18 graden en het is vaker bewolkt. Het is dan dus goed uit te houden hier. Het is de enige plek in Europa waar het nog nooit gevroren heeft. Je vindt hier een ruige natuur van rotsen, bergketens en woestenij. Het landschap lijkt op dat van Utah of Arizona in de Verenigde Staten. In de jaren zestig en zeventig vormde de woestijn van Tabernas het decor voor honderden spaghettiwesterns. De dorpjes die gebouwd zijn als decor, bestaan nog en zijn vooral buiten het seizoen een goede plek om in alle rust filmgeschiedenis op te snuiven. Bekende films die hier zijn opgenomen zijn bijvoorbeeld The good the bad and the ugly, maar ook mijn favoriete film 'Once upon a time in the west'. Mooi dat ik hier ook eens mag staan. Het filmdorpje staat er ook nog steeds en kan bezocht worden. Er zijn er meerdere overigens. Fort Bravo is het oudste van de wildwestdorpen, daarnaast kan ook Oasys en Western Leone bezocht worden. Het wordt aangeduid als ‘Mini Hollywood’. Het is leuk om door het decor heen te lopen, alsof je in een wildweststadje loopt , maar ook de omgeving is mooi en fotogeniek.
Regio
 • Prachtige natuur zoals in USA wild west
 • Leuke decors van beroemde films
 • In de zomer zeker te heet
Review geplaatst op 2017-07-01
9
Spanje Andalusie
Leondijkstra was hier 31 Aug 2016
Een hond ligt op het strand te wachten op zijn baasje, die net zoals velen aan het kitesurfen is in de sufhoofdstad van Europa: Tarifa. Het stadsstrand Playa de chica is een mooi voorbeeld. Hier waait 300 dagen per jaar een harde wind, dus kitesurfers kunnen hier helemaal hun gang gaan. Het grote voordeel aan dit strand is dat het het direct aan de stad ligt. De golven zijn hier altijd hoog en de stranden prachtig wit, dus het is ook ideaal voor de strandliefhebber. Omdat het strand zo groot is, loop je amper toeristen tegen het lijf.
Regio
 • een prachtig schoon wit strand
 • perfect voor surfers/strandliefhebbers
 • direct aan de stad
 • er waait hier altijd een harde wind
Review geplaatst op 2016-10-27
8
Spanje Andalusie
JannavEek was hier 31 Mar 2015
Antequera is een geweldige bestemming. De stad is net even wat minder groot en minder toeristisch dan de grotere steden, maar doet niet onder qua sfeer en charme. Met haar rijke geschiedenis heeft het stadje maar liefst 26 kerken, 7 kloosters, diverse musea, stadspaleizen, fraaie herenhuizen, lieve pleintjes, en een Alcazaba met wachttorens en stadsmuren. Door een hotel te nemen in Antequera konden we goed dagtrips maken met de huurauto naar de grote steden, het park El Torcal de Antequera, en het natuurgebied La Laguna de Fuente de Piedra om de flamingo's te zien bij het zoutmeer. Door alles wat er te zien was in de omgeving waren we wel een week bezig. Antequera als uitvalsbasis voldeed helemaal!
Regio
 • Minder druk met toeristen
 • neindig veel historische bezienswaardigheden
 • Prachtige uitzichtpunten
 • Goede tapasrestaurants
 • Dichtbij diverse unieke natuurparken
 • geen
Review geplaatst op 2016-09-16