Andalusie reisblogs

Ronda

iwjhsantegoeds was er (tot 15 feb 2010) Gepost op 17 feb 100 reacties

Nadat we onze tassen weer naar de auto in de parkeergarage hadden gesleept, zijn we naar de Carrefour aan de rand van de stad gereden. Hier hebben we weer wat brood, beleg, zuivel en fruit gekocht en toen zijn we naar Arcos de la Frontera gereden. Het oude centrum van dit dorp ligt op een klif. Op het plein hebben we ons ontbijt opgegeten waarvan je een mooi uitzicht hebt over de vallei.
Vervolgens zijn we naar Zahara de la Sierra gereden en vanuit daar hebben we een gedeelte van de weg rondom het meer gevolgd. Helaas regende het en konden we dus niet ver weg kijken. Het was dus ook jammer dat we niet in de Sierra de Grazalema konden gaan wandelen vanwege het weer. Dit gebied is het natste gebied van Spanje, maar daardoor dus erg groen en supermooi om door de bergen (met toppen tot 1700 meter) te wandelen.
Ons eindpunt van deze dag was Ronda, een dorp dat gelegen is aan een diepe kloof, de Tajo. In de kloof is de 98 meter hoge Puente Nuevo gebouwd, die het oude en nieuwe stadscentrum met elkaar verbindt. De Puente Viejo (oude brug) bestaat ook nog steeds, maar deze is lang niet zo hoog. Het is supermooi om vanaf deze bruggen naar de rivier Río Guadelevín te kijken! Daarnaast is in Ronda de oudste nog bestaande stierenvechtersarena. Omdat het buiten best koud was, zijn we ergens gezellig een kop thee gaan drinken. Ze hebben daar wel 50 verschillende soorten thee en zelfs Hollandse appeltaart!
’s Avonds gaat iedereen pas heel laat eten, dus hebben we eerst relaxed op de hotelkamer. Om 21.00 uur zijn we het dorp ingelopen (het hotel zit 1 minuut lopen van de brug en dus het centrum), en hebben we gegeten in een Italiaans restaurant.
Vandaag brengt de reis ons naar ons laatste adres in Marbella. Onderweg gaan we misschien langs El Chorro (een spectaculaire hangbrug tussen klifgebergten), maar dat is afhankelijk van het weer. Eerst ontbijten in Chocolat, een soort konditorei (hoe noemen we zoiets in het nederlands?).

iwjhsantegoeds Positie 22812 (0 p.) Lid sinds 03-10-2008 Foto's en tips: 110 Blogs: 25 Fans: 0

Foto's bij deze blog

blogfoto nr. 1
Zahara de la Sierra
blogfoto nr. 2
Sierra de la Grazalema
blogfoto nr. 3
Puente Nuevo
blogfoto nr. 4
Uitzicht vanaf Puente Viajo
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Marbella
3 0
Gepost op 17 februari
Spanje Andalusie
Jerez de la Frontera
2 0
Gepost op 17 februari
Spanje Andalusie
Sevilla
2 0
Gepost op 12 februari
Spanje Sevilla

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.