Andalusie reisblogs

Van oost naar west

iwjhsantegoeds was er(tot 15 feb 2010) Gepost op 11 feb 100 reacties

Vanochtend eerst bij de Carrefour een ontbijt gehaald en vervolgens op weg naar Sevilla. In de auto het ontbijt (stokbroodje gezond) gemaakt en genuttigd. Onderweg zijn we veel olijfboomgaarden gepasseerd. We hadden 3 stops gepland voor onderweg, allereerst El Torcal. Dit is een kalksteenlandschap in de buurt van Antequera. Toen we hier aankwamen was het zo mistig dat je eigenlijk de weg niet eens kon zien! Onze volgende bestemming was El Chorro, een klifgebergte met hangbrug. Maar dit was 3 kwartier verder rijden op de mistige, bochtige weg en dus besloten we om terug te keren naar de snelweg. Wellicht kunnen we dit gebied nog verkennen als we in de buurt van Ronda zijn (zondag).
Een paar kilometer verderop ligt Fuente de Piedra met verschillende meren. Hier strijken jaarlijks een van de grootste flamingokolonies neer om er te broeden. Gelukkig waren er ondanks de regen toch een aantal flamingo’s te bekennen!
Vervolgens was het nog ongeveer anderhalf uur rijden naar Sevilla. We waren voor de spits in de stad en dus na het inchecken zijn we naar een Centre Commercial gegaan, waar we inkopen hebben gedaan voor het ontbijt. Op de kamer is een minibar en dus ideaal te gebruiken voor onze eigen boodschappen!
We zijn daarna de stad ingegaan om lekker te gaan eten. De wijk Santa Cruz heeft diverse restaurantjes en in deze wijk liggen ook de bezienswaardigheden Real Alcazár en de Cathedraal (met Giralda). Deze gaan we morgen bezoeken met als het goed is een droge dag!

iwjhsantegoeds Positie 23141 (0 p.) Lid sinds 03-10-2008 Foto's en tips: 110 Blogs: 25 Fans: 0

Foto's bij deze blog

blogfoto nr. 1
Olijfbomen
blogfoto nr. 2
El Torcal
blogfoto nr. 3
Fuente de Piedra
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Marbella
3 0
Gepost op 17 februari
Spanje Andalusie
Ronda
4 0
Gepost op 17 februari
Spanje Andalusie
Jerez de la Frontera
2 0
Gepost op 17 februari
Spanje Andalusie

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.