Andalusie reisblogs

Granada

iwjhsantegoeds is er nu(tot 15 feb 2010) Gepost op 09 feb 100 reacties

Gisterochtend stonden we op met regen! Dat was wel zoals verwacht, maar na onze vorige reis hoopten we toch op beter weer.. In Treveléz in de plaatselijke Spar een ontbijtje gehaald: brood, ham (die moet je toch proeven als je daar bent!) en yoghurt. Omdat het weer niet goed was (vanaf ’s middags zelfs sneeuw verwacht), geen wandeling gemaakt, maar onderweg op een mooi uitkijkpunt het ontbijt genuttigd (het was even droog) en toen de bergweg weer terug naar beneden rijden (door de mistwolken heen). Even gestopt in Pampaneira, een toeristisch dorpje gezien de hoeveelheid bussen die er stopten. Verder stelde het dorp weinig voor, misschien ook wel omdat het regende…
Het laatste dorp op de bergweg was Lanjarón, een plaats die bekend staat om zijn waterbron (volgens zeggen helpt het water tegen artritis en vetzucht), maar hier zijn we niet gestopt. Rond het middaguur kwamen we aan in Granada. Ons hotel ligt een klein beetje buiten het centrum van de stad (ook al stond op de website stadscentrum), maar wel in de buurt van Parque de las Ciencias. Omdat we zagen dat daar een bus turistic (zo’n ‘hop on-hop off’ bus) stopte, kochten we een kaartje dat 2 dagen geldig was. Slechte zet achteraf, want de bussen rijden om de 3 kwartier (!!!) en stoppen om 18 uur. Dus totaal niet nuttig!
In het centrum aangekomen hebben we eerst rondgelopen in de wijk Alcaicería (met allemaal kleine winkeltjes) en rondom de Cathedraal en Capilla Real (Koninklijke kapel) gelopen. Alleen vanaf 15.00 uur is er echt nergens iets meer te doen in de stad en sluiten alle deuren. We konden deze dus niet bezoeken, dus hebben we maar wat rondgeslenterd in de wijk Realejo (studentenwijk, maar daar was het zelfs rustig), Cruz de Favores op het plein Campo del Principe bezocht en richting het Hotel Alhambra Palace gelopen, vanwaar je een mooi uitzicht op de stad hebt.
Met de stadsbus terug naar het centrum waar we lekker een drankje hebben genuttigd in een café bij Plaza Nueva (tapas kreeg je er gratis bij). Gewacht tot het ophield met regenen en tegen 18 uur naar buiten en door de winkelstraten gelopen. Nu was het wel drukker in de stad en we hebben een zwembroek gekocht voor Erik (die was hij vergeten mee te nemen). Vervolgens de stadsbus richting ons hotel genomen en bij de Carrefour (die ligt dicht bij ons hotel, erg makkelijk!) wat drinken en fruit gehaald. Moe in de benen van al het lopen naar het hotel gegaan, waar vandaag het bezoek aan het Alhambra wacht!

iwjhsantegoeds Positie 22777 (0 p.) Lid sinds 03-10-2008 Foto's en tips: 110 Blogs: 25 Fans: 0

Foto's bij deze blog

blogfoto nr. 1
Treveléz
blogfoto nr. 2
Pampaneira
blogfoto nr. 3
Cruz de Favores
blogfoto nr. 4
Granada
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Marbella
3 0
Gepost op 17 februari
Spanje Andalusie
Ronda
4 0
Gepost op 17 februari
Spanje Andalusie
Jerez de la Frontera
2 0
Gepost op 17 februari
Spanje Andalusie

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.