Andalusie

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Andalusie image

Jerez de la Frontera

Andalusie
Spanje
Iwjhsantegoeds

Jerez de la Frontera

Toen we gisterochtend wakker werden, was het droog, terwijl er heel veel regen voorspeld was. We zijn dus in de supermarkt om de hoek wat brood e.d. gaan halen en we hebben ons ontbijt op de hotelkamer opgegeten. Vervolgens de spullen in de auto geladen, maar toen we de parkeergarage uitreden, regende het al weer….
We zijn via de provinciale weg (de snelweg was een tolweg, en dit is veel mooier rijden) naar Sanlúcar de Barrameda gereden. Dit is een vissersplaatsje, het plaatsje waar de manzanilla (soort sherry) gemaakt wordt én er is een bezoekerscentrum van natuurpark Coto de Doñana. Dit is het grootste natuurgebied in Spanje en de belangrijkste broedplaats van trekvogels in Europa. Natuurlijk supermooi om hier rond te wandelen, alleen niet als de regen met bakken uit de lucht valt…
Dus maar weer in de auto gestapt en richting Jerez de la Frontera gereden. Even bij de Media Markt gestopt en toen door naar het hotel. Het hotel ligt in het centrum en we kunnen parkeren in de nabijgelegen publieke parkeergarage.. De stad staat bekend om de sherry en het Andalusische paard (en het motorcircuit). Het is de vijfde stad van Andalusië, maar terwijl wij met de paraplu door het centrum wandelden, vonden we dat er weinig te beleven was.
’s Avonds hadden we het idee om naar de bioscoop te gaan, maar daar aangekomen bleek dat ze alle films nasynchroniseren. Geen optie dus voor ons. Dus maar terug naar de hotelkamer en een boek gelezen. Vandaag voert de reis ons naar Ronda, hopelijk met droog weer….

Foto's

dd7b2.jpg
dd7b2.jpg
Iwjhsantegoeds