Madeira reisblogs

Wandeltocht Pico Arieevo - Pico Rivo (Madeira)

Jildau was er (tot 21 mei 2009) Gepost op 05 mei 112 reacties

Van Piek naar Piek op Madeira

Ik had nooit gedacht dat bergen zo fris en groen konden zijn. De wandeltocht “Pico to Pico” op Madeira heeft dit beeld compleet op zijn kop gezet. Wat een rijkdom aan planten en bloemen!

Tijdens een wandelvakantie op Madeira in het voorjaar van 2009 besloten we, jong en sterk, de 4* wandeltocht van de Pico Areeiro (1810 m) naar de Pico Rivo (1861 m) te gaan doen. Deze tocht voert je dwars door een woest berglandschap met adembenemende vergezichten, over een landschap zo wijds, dat je het zelfs met een telelens moeilijk zou kunnen fotograferen.

Tijdens de klim naar de top van Pico Areeiro kom je door laurierwouden, die een gedeelte van berg bedekken. De geur van laurier zorgt voor een fris en tintelend gevoel in je hoofd. Vaak zijn deze wouden in mist gehuld, wat voor een mysterieuze uitstraling zorgt. Tijdens onze tocht was het echter zonnig en warm, met een heldere, wolkenloze lucht.

Vanaf de Arieero loopt er een gebaand pas naar de Pico Rivo. Ondanks dat je op smalle paden langs diepe ravijnen loopt, is het geen moment eng. De paden zijn afgezet met stevige hekken, en het is onmogelijk om van het pad af te gaan. Ook de verschillende dalingen en beklimmingen zijn goed te doen: er zijn verschillende treden in de rotsen uitgehakt. Deze zijn soms ietwat onregelmatig, maar als je goed kijkt waar je je voeten neerzet is er niets aan de hand.

Door het zonnige weer hadden wij overal geweldige uitzichten. Last van hoogtevrees moet je hier niet hebben. 1800 m boven NAP betekent duizelingwekkende dieptes en wijdse vergezichten. Als je de moed hebt de dieptes in te kijken, sta je versteld van al het plantenleven dat hier welig tiert. Van acacia’s, laurier en bergheide tot reuzenmargrieten, boterbloemen en tal van wilde orchideeën.

De grote verscheidenheid in plantensoorten zorgt voor een zoetige, onbestemde geur die overal in de lucht hangt. Het is heel prettig deze lucht in te ademen, hij voelt gezond en verkwikkend aan. Na de enige lange klim die de tocht te bieden had, was het op adem komen een voor de verandering eens erg aangename sensatie. Niets gehijg en gehoest, maar genieten van je longen die zich vullen met nieuwe zuurstof. Heerlijk.

Kortom deze tocht is een absolute aanrader voor iedere hoogtevreesloze wandelaar met een goede conditie!

Jildau Positie 35375 (0 p.) Lid sinds 30-04-2011 Foto's en tips: 31 Blogs: 6 Fans: 0

Foto's bij deze blog

blogfoto nr. 1
Uitzicht vanaf Pico Arieevo
blogfoto nr. 2
Tijdens de tocht zie je hoe groen de bergen zijn.
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Hilarische catamarantocht langs de Costa Brava
0 2
Gepost op 25 mei
Spanje Catalunya
To do in Jogjakarta en omgeving, de leukste stad van Java
0 3
Gepost op 06 mei
Indonesië Jogjakarta

Reacties bij deze blog

Lione Kolsteren

Door: Lione Kolsteren • Geplaatst op

Goede beschrijving, die uitnodigt om dit eens te gaan doen!

TravelGoom

Door: TravelGoom • Geplaatst op

Ik kan het alleen maar beamen. We hadden hetzelfde weer, alleen windkracht 10 erbij....

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.